Aktualizácia Revive pre Oculus Rift otvorila dvere pirátstvu

 
Softvérová aktualizácia spôsobila, že na Oculus Rift je možné hrať aj nelegálne stiahnuté hry.

V piatok spoločnosť Oculus vydala update, ktorý okrem iného pridával kontrolu integrity pre platformu a blokoval používanie populárneho nástroja Revive. Ten dovoľoval majiteľom VR headsetu HTC Vive, aby na svojom headsete hrali hry určené iba pre Oculus Rift. Cez víkend však spoločnosť stojaca za Revive vydala novú verziu tohto programu, ktorá obchádzala kontrolu integrity od Oculus. Nielen však to. Táto nová verzia tiež obchádza časť, ktorá overuje a potvrdzuje vlastníctvo softvéru. DRM ochrana je tak neplatná a na headsete je tak možné spúšťať aj nelegálne stiahnuté tituly.
 
 
Vývojári Revive tvrdia, že nebolo ich zámerom kompletne obísť DRM ochranu či vyzývať používateľov ku krádeži. Chcú však nástroje, ktoré im dovolia používať softvér, ktorý vlastnia na hardvéri, ktorý vlastnia. Ak nájdu spôsob ako docieliť portovanie hier z Riftu bez obchádzania DRM, vydajú novú verziu.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (1)
Fero Pravideln…
tento článok písal asi maďar.. alebo google translator "obísť DRM ochranu vyzývať používateľov ku krádeži" "používať softvér, ktorý vlastná na hardvéri, ktorý vlastnia"
Pridať nový komentár
TOPlist