Prvá motorka vytlačená na 3D tlačiarni stojí 50 000€

 
APWorks, dcérska spoločnosť firmy Airbus, využila svoje znalosti 3D tlače a výsledkom ich snaženia je prvý motocykel, ktorý bol vytlačený na 3D tlačiarni.

Spoločnosť APWorks označila tento dopravný prostriedok ako pravdepodobne najľahší motocykel na svete, keďže jeho hmotnosť je iba 35 kilogramov. Ľahkosť pružného elektrického stroja, ktorý vyzerá ako bicykel, zabezpečuje zložitá sieť z hliníkového vlákna. Nejedná sa však o klasický hliník, APWorks vytvorila prášok z hliníkovej zliatiny, ktorého pevnosť sa dá porovnávať s titánom.
 
Z tohto materiálu vzišla aj motorka, ktorá dostala názov Light Rider. Podľa vyjadrení APWorks dokáže vyvinúť maximálnu rýchlosť 80 km/h, pričom je schopná zrýchliť z 0 na 45 km/h v priebehu troch sekúnd. Podľa uvedených rýchlostí je jasné, že najrýchlejšie a najvýkonnejšie motorky na svete sa nemusia báť nového konkurenta.
 
 
O motocykli Light Rider je vhodné uvažovať ako o ľahkom stroji určenom do mestskej premávky, kde si ho vďaka svojmu unikátnemu vzhľadu takmer ihneď každý všimne. Ako sme už spomínali, motocykel je plne elektrický a na jedno nabitie batérie je možné prejsť 60 kilometrov.
 
Motocykel Light Rider zatiaľ nie je určený na masovú výrobu, keďže v APWorks sa rozhodli vyrobiť iba 50 kusov. Prípadní záujemci by mali začať pomaly šetriť, pretože každý z 50 kusov sa bude predávať za cenu 50 000€.

Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist