Microsoft upozorňuje na blížiaci sa koniec bezplatného prechodu na Windows 10

 
Microsoft pripomína fakt, že už onedlho si za prechod na Windows 10 zaplatíme viac ako 100€.

30. júla 2015 Microsoft uviedol svoj najnovší operačný systém Windows 10, ktorý je pre majiteľov Windows 7 a 8.1 zdarma. Počas 9-mesačnej existencie si tento operačný systém odniesol mnoho pochvál, ale aj kritiku. Microsoft s ním má veľké plány a do troch rokov od uvedenia by chcel vidieť Windows 10 nainštalovaný na 1 miliarde zariadení. Spoločnosť sa včera pochválila najaktuálnejšími výsledkami, ktoré hovoria, že „desiatky“ už prekonali 300 miliónov inštalácií.
 
 
Ak máte legálny Windows 7 či 8.1, ešte stále môžete prejsť na Windows 10 a to celkom zadarmo. Túto akciu mal Microsoft v pláne ponechať platnú počas prvého roka existencie Windows 10 a teraz potvrdzuje, že sa tak naozaj stane a načrtol čo sa bude diať potom. Vieme už teda, že posledný deň kedy môžete zdarma prejsť na Windows 10 bude 29. júl. Po tomto dátume si za Windows 10 zaplatíte, pričom Home edícia bude stať $119.
 
Pre fanúšikov starších Windowsov máme dobrú správu nakoľko Microsoft potvrdil, že po 30. júli 2016 odstráni z počítačov otravnú aplikáciu Get Windows 10, ktorá občas dokáže zabrnkať na nervy nejednému používateľovi svojimi notifikáciami či rovno prekazí predpoveď počasia. Ak ste si teda ešte s týmto programom nespravili poriadok sami, Microsoft to časom spraví za vás.
 
 
Komentáre (17)
Robo7
W 10 valcujú a nepochybne pošlú veterána W 7 do minulosti a poprípade múzea, zaujíma ma nasledujúca stratégia MS či predsa len nebude W12 :-)
Pjetro de
Ty si mal tazky uraz hlavy ???? Lebo akosi sa mi nedari rozoznat ironiu/sarkazmus.
bassspencer
na čo by človek na to prechádzal keĎ určite už majú rozrobený Ďalši systém ktorý onedlho vypustia a budú zas len ľudi otravovať a ožebračovať . serem naň furt
Ernest Sommer
Ozebracovat? Nekupuj!
jk2
Konečne bude pokoj od pokútneho zakrádania sa Win. 10 do systému. Kto chce dávno prešiel. Ostatným nech dajú konečne s tým otravovaním pokoj.
Pjetro de
Svata pravda, rozumna rec. Nedorobok Win8 family win8.1, update1, patch1, SP1, prd1, trt1 nech si znova upgraduju a nech si to nazvu win10 (ja osobne humus s menom win10 nazyvam win8.2). Ale buzerovat s tym majitelov Win7 (co je troska odlisny system) je uz teda prilis silna kava. Najvacsi megalomansky beta-test v hiostorii ludstva win8.1, update1, patch1, SP1, prd1, trt1 s ucastou milionov testerov sa skoncil po dvoch rokoch uvedenim win10 (co by win 8.2) ale pozor, to neni konecna. Caka nas Win 10.1.1, Redstone1, Yellowstone1, Milestone1, patch1, prc1 a drama pokracuje uz od roku 2012, ked bola uvedena verzia win8, co by prva alfa 0.00000000001 a konecna verzia toho co si sudruhovia predstavovali pod pojmom win8 bude snad niekedy okolo roku 2018, len nikto nevie jak sa to bude volat.
LordMMX
:) windows 10? načo... NSA o mne už vie itak dosť ... W7 a keď už nebude support, tak linux..
ooo
linux
deto
Zaujímalo by ma riešenie, mám win 7 updatujem sa na win 10 potom budem potrebovať preinštalovať windows ale mám len pôvodný win 7 iso. Čo sa stane, dovolí mi nainštalovať win 7, bude serial key ešte platný? alebo nebodaj po nainštalovaní ma hneď updatne na win 10, čo je asi utópia. Za odpovede ďakujem.
boris
pri inštalácii a aktivácii bude platný pôvodný kľuč s opätovnou možnosťou na prechod W10. čakal som tiež že kľuč bude automaticky platný už len W10. ale cista inštalácia nebrala kľuč W10 ale iba oem verzie dodanej ku notebooku. ale musel som nainštalovať a aktivovať pôvodnú verziu W8.1. nikde som sa nejako nedočítal ako je tato problematika doriešená keď po roku niekomu padne soft a nemá zálohu. a možnosť prechodu už nebude aktuálna. keďže zmizne aplikácia get W10 ktorý licenčny kľúč bude platný. nakoľko mi Windows nepinda na starú verziu že by som mal používať W10 kdeže som na ňu úž raz prešiel .a mala by byt trvalo aktivovana.
Mike111111
Uplne jednoduche :-) Po update na W10 a vycisteni C Drive od roznych docasnych dat a stareho OS ktory je este stale po update na disku zalohovany si spravis Back Up Image na externy HDD a nemas ziadny problem :-))Mozes preinstalovavat kolko krat chces :-))
Boris
súhlasím. :-) ale čo ty ľudia ktorý tak nespravia a budú musieť spraviť novu cistu inštaláciu?
Mila
Toz ms dos 6 a 3.1 vidle dost good, w98 me ~ super good, xp ~ to nemelo chybu, vista a 7 mimo misu, 8.1 nutnost quli ovladacum periferii. 10 na co, kdyz uz jsem pochopil 8.1, tu jejich logiku tak neprejdu. Tesim se az ta debilni hlaska zmizne.
Uzivatelko
Windows10 nenabehol ako čistý systém. Má zmysel ho vôbec inštalovať?
heyoka
nema
Ľubomír Burčík
Mal som Win 7-64 preinštaloval som na win10, písalo sa že sa môžem vrátiť do 3 mesiacov späť na win 7. Po dvoch mesiacoch už sa to nedalo a tak som musel formatovať a inštalovať win 7 zo záložných DVD. Win 10 je len zlodej udajov spomaľovač systemu, však je aj zadarmo........
Lubomir000
Fuck off mrsoft. Fuck you, fuck your cartana. Google rules.
Pridať nový komentár
TOPlist