Facebook dal 10-ročnému chlapcovi $10 000 za nájdenie chyby

 
Má iba 10 rokov, no na účte viac ako niektorí dospelí ľudia. Hold, šikovnosť si niektorí cenia a Facebook odmenil len 10-ročného chlapca sumou $10 000 za nájdenie chyby v Instagrame.

Chlapec, ktorý nemá ani dostatok rokov na to aby sa zaregistroval na najväčšej sociálnej sieti dostal od Facebooku odmenu $10 000 za to, že našiel bezpečnostnú chybu na Instagrame, ktorý taktiež patrí pod Facebook. Chlapec z menom Jani pochádza z Helsínk a na stránke odhalil chybu, ktorá dovoľovala zmazať akýkoľvek sprievodný obsah napísaný k fotke na Instagrame pomocou zmeny kódu. „Bol by som schopný eliminovať hocikoho, dokonca Justina Biebera“, prezradil malý hacker z Fínska.
 
Ako poriadny poctivý hacker ohlásil Jani tento objav Facebooku cez email. Ešte predtým si však svoje tvrdenia otestoval tým, že vymazal komentár spoločnosti, ktorý zverejnila na testovacom účte. Chyba bola odstránená vo februári a v marci dostal Jani finančnú odmenu. Chlapec prezradil, že vedomosti o tom ako nájsť bezpečnostné chyby pochytil z videí na YouTube a z online materiálov na Internete.
 
Jani si za peniaze plánuje kúpiť bicykel, futbalovú výstroj a nový počítač pre brata. Facebook pre Janiho zrušil podmienku, že musí dovŕšiť vek 13 rokov aby sa mohol zaregistrovať na Facebooku a zároveň je tak členom programu, ktorý odmeňuje nálezcov chýb. Súčasne ide o najmladšieho člena tohto programu, ktorý bol odmenený. Tento program odmien bol spustený v roku 2011 a odvtedy vyplatil štedré odmeny v celkovej výške $4,3 milióna, ktoré si rozdelilo viac ako 800 nálezcov. Výška odmien závisí od závažnosti chyby a nie od jej komplexnosti.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (2)
V1CTORY
a ja stale hovorim ze ta ich aplikacia je chyba a stale ma nikto neodmenil
suxixxx
takych odbornikov ako si ty su plne domy dochodcov...
Pridať nový komentár
TOPlist