Nevhodný názov Wi-Fi spôsobil chaos na palube lietadla

 
Jeden z letov austrálskej leteckej spoločnosti Qantas mal viac ako dvojhodinové meškanie kvôli znepokojujúcemu Wi-Fi hotspotu.

Cestujúci letu QF481, z austrálskeho mesta Melbourne do Perthu, už boli pohodlne usadení v lietadle a pomaly odpočítavali posledné minúty do vzlietnutia. V tom si ale jeden z cestujúcich všimol na svojom mobilnom zariadení znepokojujúci názov Wi-Fi hotspotu. Ten mal pomenovanie „Mobilné Detonačné Zariadenie“ a vystrašený cestujúci ihneď ohlásil túto skutočnosť členom posádky.
 
V tom momente nebolo možné zistiť, ktoré zariadenie vytvorilo sieť s takýmto názvom, a takisto sa nedalo ani lokalizovať. Posádka okamžite informovala kapitána letu, ktorý oboznámil všetkých cestujúcich o vzniknutom probléme. Z bezpečnostných dôvodov odmietal so strojom vzlietnuť, pokiaľ mu nebude prinesené zariadenie spôsobujúce problémy.
 
 
Po vyše hodine a pol čakania sa v kabíne kapitána nikto neobjavil, no postupne začal Wi-Fi signál slabnúť a posádka sa zhodla, že mohlo ísť o iného cestujúceho, ktorý v danom momente čakal pri termináli a nebol priamo na palube lietadla. 
 
Bezpečnostné zložky po dvojhodinovom zdržaní nakoniec povolili štart lietadla. Let QF481 úspešne dorazil do cieľovej destinácie, Perthu, no niekoľko cestujúcich sa rozhodlo ešte v Melbourne vystúpiť. Pár cestujúcich vystrašila informácia od kapitána natoľko, že sa rozhodli necestovať a ešte pred odletom lietadlo opustili.
 
 Zdroj: mashable
 
Komentáre (3)
safdasfaf
Mobilné Detonačné Zariadenie? Prečo nie iBlowup?
55499
Čo je na tom zlé?
mano8
co je na tom zle ? odkedy buchli bomby v bruseli tak je to pekne morbídny vtip. Jednoznacne narusil bezpecnost letiska a spôsobil paniku a zdranie... u nas by s tym bol "kratky proces"
Pridať nový komentár
TOPlist