Šikovný kutil si vyrobil bláznivý hoverbike (video)

 
Colin Furze si podomácky vyrobil akési vznášadlo v podobe bicykla, ktoré nazval hoverbike. Naozaj funguje aj keď na dopravný prostriedok budúcnosti to nevyzerá.

Stačí pár harabúrd z garáže, kreativita, šikovné ruky a môžete lietať. Brit Colin Furze je práve ten typ kutila, ktorý rád vytvára nové, často trochu bláznivé veci. Trendom sú teraz drony a rozličné pokusy o vznášadlá a Colin si vytvoril vlastný stroj krátkeho doletu. Na konštrukciu ohnutú do S upevnil dvojicu vrtúľ z parašutistického stroja, ktoré sa točia do opačného smeru. Nechýba samozrejme motor a to je asi tak všetko. Hoverbike má ešte riadidlá, ktorými sa však nič neriadi a slúžia iba pre opretie rúk, rovnako ako „pedále“, kam patria nohy. 
 
 
Celý smer letu je tak viac-menej v rukách náhody, resp. v tom, ako pasažier presúva svoje ťažisko na hoverbike. Ako môžete vidieť na videu, stroj je schopný vznášať sa pár centimetrov nad zemou, celý let však vyzerá pomerne komicky a každú chvíľu sa zdá, že dôjde k nehode a zrúteniu stroja (čo sa často aj stane). Vzhľadom na nízku rýchlosť, výšku a ochranu pred vrtuľami sa však Colinovi zatiaľ nič nestalo.
 
 
Colin hovorí, že by rád k hoverbike pridal ešte stabilizačný systém, no vrtule už teraz majú čo robiť, aby ho zdvihli do vzduchu a pridanie ďalšieho hardvéru by jednoducho bolo príliš veľké sústo pre vrtule. Na financovaní projektu sa podieľala aj spoločnosť Ford. 
 
Zdroj: gizmag
 
Komentáre (5)
PROMETHEUS
tento isty typek si postavil aj podzemny bunker / man cave pod zahradou, oplati sa pozriet video tiez je to na youtube.
peto166
chcelo by to vychytat nejake muchy, ale zaujimavy napad...
Pilot Penzista
Ten predný motor treba otočiť. tým sa zníži ťažisko a trošku to pomôže stabilite za letu.
mike.one
sledoval som videá zo stavby na youtube, ten motor je opačne aby sa vrtule netočili rovnakým smerom aby sa vlastne celá tá vec netočila ako vrtuľník bez chvostového rotora ;)
Toman
na YT to je vyhlaseny frajer!
Pridať nový komentár
TOPlist