Samsung zverejnil zárobky za prvý štvrťrok 2016

 
Spoločnosť Samsung včera zverejnila správu ohľadom svojich zárobkov za prvý štvrťrok 2016 a predstavitelia juhokórejskej spoločnosti majú dôvod na radosť.

Výsledné čísla sú totiž o niečo priaznivejšie, ako boli pôvodné odhady začiatkom apríla. Spoločnosť Samsung dosiahla za sledované obdobie tržby vo výške 38,75 miliárd €, čo je nárast o 6 percent oproti minulému roku. Celkový zisk spoločnosti za prvý kvartál sa zastavil na sume 4,94 miliárd €, čo je takisto nárast o 12% oproti rovnakému obdobiu v minulom roku.
 
Podľa predstaviteľov spoločnosti, je za tento rast zodpovedný hlavne skorý a úspešný začiatok predaja nových vlajkových lodí Samsungu, modelov Galaxy S7 a S7 Edge. K rastu sa takisto pričinilo aj zvýšenie predaja OLED panelov, či zväčšená aktivita na trhu s polovodičmi.
 
 
Tieto priaznivé čísla však môžu mierne miasť, keďže hlavnú úlohu na profite zohráva práve predaj najnovších smartfónov. Práve táto divízia zaznamenala rast v ziskoch o neuveriteľných 42% oproti minulému roku. Pripomeňme, že spoločnosť Samsung pristúpila k vydaniu modelu Galaxy S6 až v apríli 2015, a tým pádom sa zisky odzrkadlili až v druhom kvartáli. Takže tohtoročný štvrťrok sa porovnáva s kvartálom bez vydania vlajkovej lode, čo môže skresľovať výsledné čísla.
 
Zostáva tak otázkou, či si Samsung dokáže udržať priaznivý rast aj naďalej. Výstražným signálom môžu byť aj tržby spoločnosti Apple, ktoré prvýkrát po dlhých 13 rokoch zaznamenali pokles.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (1)
Robo7
Pre Samsung sú reálnym konkurentom predovšetkým čínske firmy ktoré sú veľmi agresívne, Apple je len miss malomeštiactva :-D nie skutočný konkurent , preto to bude mať firma veľmi ťažké v tomto súboji. Od pádu ich zachránia len nové inovácie ktoré sa v budúcnosti presadia ako štandard...
Pridať nový komentár
TOPlist