Flash Professional končí, po novom sa bude volať Adobe Animate CC

 
V dôsledku celosvetovej vzbury proti interaktívnemu formátu Flash, ktorý mal niekoľko bezpečnostných chýb, sa spoločnosť Adobe rozhodla kompletne prepísať vývojový nástroj. Od budúceho roku ho budeme poznať pod názvom Adobe Animate CC.

Vydanie nástroja na prácu s animáciami sa očakáva začiatkom budúceho roku. Animate CC bude poskytovať multiplatformovú podporu HTML5 Canvas, WebGl, či staré formáty Flash-u SWF. V dnešnej dobe používa viac ako tretina všetkého obsahu vytvoreného vo Flash Professional formát HTML5, čo predstavuje viac ako jednu miliardu zariadení na celom svete. 
 
Animate CC nezabúda ani sa svojho „predka“, ktorý bol štandardom pre vytváranie animácii takmer 20 rokov. Formáty Flash-u (SWF) a AIR budú podporované ako prvotriedne a výsledné animácie bude možné publikovať v takmer všetkých dostupných formátoch, zahŕňajúc SVG.
 
Samozrejme zmena nenastáva iba v názve produktu. Tím vývojárov neustále pracuje na výraznej aktualizácii, ktorá má priniesť nové funkcie na vytváranie animácii pre akékoľvek platformy. V priebehu týždňa bude spoločnosť ponúkať náhľady na Adobe Animate CC pomocou živého vysielania na Twitch. Zverejnený je aj celý rozpis, aby záujemcovia nič nezmeškali.
 

 
Zdroj: adobe
 
Pridať nový komentár
TOPlist