iPhone 7 možno nebude mať 3,5mm jack pre slúchadlá

 
Honba za čo najtenším telom smartfónu môže priniesť ďalšiu obeť – 3,5mm audio jack pre slúchadlá. Apple ho u iPhone 7 možno nahradí Lightning portom.

Najčerstvejšie špekulácie japonského blogu Macotakara ohľadom iPhone 7 hovoria, že Apple plánuje upustiť od starého dobrého 3,5mm jacku pre slúchadlá a miesto neho by ho mal nahradiť štíhlejší Lightning port. To by Apple-u umožnilo vyrobiť ešte štíhlejší smartfón, ktorý by údajne mohol byť až o viac ako 1mm tenší ako iPhone 6s. Lightning slúchadlá by tiež mohli mať vlastný DAC v sebe vďaka tomu, že Lightning poskytuje aj napájanie. Slúchadlá by taktiež mohli obsahovať sofistikovanejšie ovládacie prvky napríklad pre spúšťanie rozličných aplikácii v smartfóne.  

Ak by ste si chceli pripojiť svoje vlastné ne-Lightning slúchadlá, museli by ste využiť redukciu z Lightning portu na 3,5mm konektor alebo Bluetooth. 10 mesiacov pred uvedením však treba brať takéto správy s veľkou rezervou, zvlášť keď nepochádzajú priamo od Apple. Zoštíhľovanie smartfónov je však trendom posledných rokov a nejeden čínsky výrobca vymenil už 3,5mm jack za USB typu C.
 
Zdroj: engadget
 
Komentáre (4)
m2fizy
Som nadmieru zvedavy ako im to prejde v EU.
mano8
uplne jednoducho - vyrobia prevodnik z Lightning na 3,5
maladaptiv
A ovečky budú opäť nadšené touto veľkou inováciou od Apple-u.
stiv
Uz sa tesim :mrcool:
Pridať nový komentár
TOPlist