LG Display plánuje postaviť v Južnej Kórei továreň na OLED

 
Spoločnosť LG Display má v pláne vybudovať veľkú továreň na výrobu panelov používajúcich organické svetlo-emitujúce diódy (OLED). Celková výška investície by mala presiahnuť 8 miliárd €.

 
Hlavnou myšlienkou celého projektu je posilniť pozíciu spoločnosti v oblasti technológií ultra čistých displejov. LG Display vyhradilo 1,5 miliardy € na prvotnú investíciu, ktorou má byť vybudovanie továrne, nazvanej P10 v juhokórejskom meste Paju. V továrni sa budú vyrábať panely z celého spektra produktov, od veľkých obrazoviek určených pre televízory, až po flexibilné OLED displeje používané v zariadeniach ako sú napríklad smart hodinky.
 
LG Electronics a jej dcérska spoločnosť LG Display začali vo veľkom investovať do výroby OLED displejov, ktoré by mali byť určené predovšetkým pre televízne prijímače. LG Electronics v záujme spopularizovať televízory používajúce OLED pristúpil k výraznému znižovaniu cien v Spojených Štátoch. Výsledkom by mal byť vyšší dopyt po technológii a rastúce zisky pre spoločnosť. 
 
LG odhaduje začiatok produkcie v novej továrni na OLED displeje v prvej polovici roku 2018.
 
Zdroj: reuters
 
Komentáre (1)
mano8
hmm kolko moze mat taka zenska plat ? :D
Pridať nový komentár
TOPlist