Londýnske taxíky začnú akceptovať platobné karty

 
Taxi služby v Londýne sa snažia bojovať proti službe Uber všetkými možnými spôsobmi. Starosta a správny orgán samosprávy zodpovedný za dopravu v oblasti, Transport for London, oficiálne potvrdili modernizáciu klasických, čiernych taxíkov.

Od októbra budúceho roku bude možné platiť vo všetkých taxíkoch v Londýne platobnými kartami, a to aj tými bezkontaktnými. V súčasnosti je potrebné mať pri sebe hotovosť na cestovanie taxi službami v metropole Veľkej Británie. Väčšina vozidiel totiž nedisponuje platobnými terminálmi.
 
 
To má za následok rýchly rast služby Uber, ktorú si obľubuje čoraz viac Britov. Preto prichádzajú čierne taxíky s protiútokom. Za použitie karty na zaplatenie účtu nebude účtovaný žiadny poplatok, no základná minimálna cena za jazdu od apríla vzrastie o £0,2 na hodnotu £2,60. Hlavným dôvodom na zvýšenie minimálnej ceny je pokrytie nákladov, ktoré budú musieť šoféri investovať.
 
V súčasnosti je možné používať bezkontaktnú platobnú kartu v Londýne pri cestách autobusom, metrom alebo vlakom, preto je mierne prekvapujúce, že typické čierne taxíky prichádzajú s touto možnosťou platby až teraz. Starosta Londýna, Boris Johnson, je nadšený aktuálnym rozhodnutím a tvrdí, že tento krok posilní pozíciu taxíkov a prinesie rýchlejšie a pohodlnejšie cestovanie zákazníkom.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist