Vo svete sa predalo už vyše 30 miliónov kusov PS4

 
Spoločnosť Sony oznámila, že počet predaných kusov hernej konzoly PlayStation 4 presiahol číslo 30 miliónov od začiatku predaja v roku 2013.

Pred tromi dňami, 22. novembra 2015, bolo celosvetovo predaných 30,2 milióna kusov a Sony je patrične spokojná s predajom. Podľa nich konzola PS4 naďalej dosahuje najrýchlejší a najsilnejší rast v celej histórii produktov PlayStation.
 
 
Najväčšiu konkurenciu pre PS4 naďalej predstavuje herná konzola od spoločnosti Microsoft, Xbox One. Microsoft sa však už vyše roka nepochválil počtom predaných kusov, naposledy prišlo vyhlásenie spoločnosti v novembri 2014 kedy sa blížili k číslu 10 miliónov. Na základe týchto čísel však nemôžme porovnávať silu jednotlivých produktov. 
 
Faktom však je, že PS4 sa darilo neustále predbehnúť Xbox One v predajnosti na najsilnejšom trhu spoločnosti Microsoft, v Severnej Amerike. Minulý mesiac sa však podarilo v Spojených štátoch Amerických predať viac kusov Xbox One, po prvýkrát od apríla tohto roku. Spoločnosť Microsoft môže ďakovať hlavne vysokému predaju hry Halo 5: Guardians.
 
Môžeme pripomenúť aj hernú konzolu od Nintenda – Wii U, ktorej predaj bol spustený približne rok pred PS4 a Xbox One. Predajnosť tejto konzoly dosiahla k 30. septembru číslo 10,73 miliónov kusov na celom svete.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist