Emulátor v Android Studio 2.0 je rýchlejší ako kedykoľvek predtým

 
Spoločnosť Google dbá na to, aby bol ich produkt Android Studio čo najrýchlejší. V najnovšom vydaní je emulátor, ktorý zabezpečuje okamžité spustenie nového zdrojového kódu na fyzickom zariadení, až 50x rýchlejší.

Funkcia má príznačný názov „Instant Run“, a v Android Studio 2.0 je zaradená medzi voliteľné. No programátori určite ocenia jej schopnosti ihneď vidieť beh programu. Po jednoduchom kliknutí na tlačidlo Run sa nový kód ihneď spustí a je možné sledovať jeho správanie.
 
 
Emulátor sa dočkal aj upravenia rozhrania, kde sa po novom nachádza aj lišta s nástrojmi. Pridanie nového APK balíčka do emulátora sa vykoná nenáročným potiahnutím a následným prispôsobením na obrazovku pomocou manipulácie s rohmi.
 
Užitočným nástrojom je aj GPU Profiler, ktorý nahráva celý OpenGL a je možné pozorovať zmeny dejúce sa postupne po jednej snímke. Podľa portálu thenextweb je hlavnou myšlienkou za novým Android Studiom rýchlosť. V novej verzii je písanie kódu pre Android Marshmallow 5x rýchlejšie a spustenie Instant Run dokonca až 50x rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.
 
Kto by mal záujem stiahnuť si Android Studio 2.0, je dostupný na stránke Android Developer.
 
Zdroj: thenextweb
 
 
Komentáre (1)
Ronie
a čo s tým 30+ sekundovým buildovaním projektu prvý krát vždy po spustení Studia?
Pridať nový komentár
TOPlist