Najväčšia technologická akvizícia je na svete! Dell kupuje EMC za $67 miliárd

 
Veľká udalosť sa dnes stala v počítačovom svete. Spoločnosť Dell si musí nachystať až $67 miliárd nakoľko kupuje EMC. Ide o najväčší obchod technologických firiem v histórii.

Minulý týždeň sa začalo šepkať o tom, že by Dell mal kúpiť EMC asi za $27 miliárd. Priamo Dell dnes oficiálne oznámil, že s partnermi MSD a Silver Lake odkúpi EMC, avšak nie za $27 miliárd, ale až za $67 miliárd ($33,15 za akciu). Ide tak o najväčší obchod na svete a prekonáva aj $37 miliardové odkúpenie Broadcomu Avagom z mája tohto roka. Zaujímavé tiež je, že samotný Dell je ocenený „iba“ na $25 miliárd.
 
 
Spoločnosť EMC väčšine z vás zrejme veľa nehovorí. Táto firma však patrí k lídrom v oblasti datacentier pre veľké technologické spoločnosti a pod EMC spadá aj napríklad bezpečnostná firma RSA či známejšia firma VMware, stojaca za rovnomenným virtualizačným programom. Tá zostane samostatnou značkou aj po odkúpení Dell-om. EMC momentálne zamestnáva po celom svete asi 70 000 ľudí.
 
Po akvizícii bude EMC viesť Dell a dlhoročný CEO EMC, Joe Tucci, pôjde do dôchodku. Do neho sa Tucci chystal už viackrát, no vždy to odložil pretože nevedel nájsť vhodného nástupcu. Tým sa teraz stane Michael Dell.
 
Otázne je akým smerom sa vydá budúcnosť oboch firiem. O Dell sa už dlhšie hovorí, že trochu opustí oblasť serverov a viac sa sústredi na podnikateľské riešenia. Bude prinášať najmä privátne cloudové služby a úložiská. Jej súpermi by mali byť spoločnosti ako IBM či HP.
 
Zdroj: techcrunch
 
Komentáre (1)
F242
To, ze Dell kupuje EMC znamena pre Dell, ze musi rocne splatit cca 2.5 miliardy iba za tuto kupu. Zaroven musi integrovat vyse 200.000 zamestnancov v biznise, ktory ma spolu obrat viac ako 75 miliard rocne. Po lopate, ku*va problemov pre obe firmy:-)
Pridať nový komentár
TOPlist