Apple hovorí, že rozdiel vo výdrží batérie medzi TSMC a Samsung čipom je iba 2-3%

 
Apple na nedávno odhalenú kauzu ohľadom používania dvoch rozličných procesorov povedal, že vplyv na výdrž na batériu je iba minimálny.

Ohľadom nových iPhone-ov 6s resp. 6s Plus vyplávali na povrch zaujímavé pikošky. Tie sa týkajú použitej SoC nakoľko v niektorých prípadoch nie je procesor A9 vyrábaný u TSMC, ale u Samsungu.  Čipy sa jemne odlišujú vo veľkosti, tým podstatnejším rozdielom však je, že u modelov, ktoré používajú A9 od TSMC bola zaznamenaná dlhšia výdrž na batériu .
 
 
Apple na tieto zistenia vydal oficiálne vyjadrenie v ktorom tvrdí, že testy pre meranie výdrže na batériu, ktoré zistili tieto odlišnosti (najmä Geekbench) poskytujú nerealistický obraz skutočného, bežného používania batérie. Podľa Apple neprinášajú testy reprezentatívne výsledky nakoľko zaťažujú procesor na 100% počas dlhej doby čo neodzrkadľuje reálne používanie. Vlastné testovanie Apple ukázalo, že smartfóny iPhone 6s a 6s Plus vykazujú rozdiel vo výdrži batérie pri použití rôznych čipov na úrovni 2-3%.
 
Podobné výsledky vraj hlásia aj užívatelia, ktorí testovali smartfóny tak, že nezaťažovali nepretržite procesor na 100%. Niektorí užívatelia sa však ešte predtým sťažovali, že modely s čipom od TSMC vydržia pracovať až o 50 minút dlhšie. To je možno prehnaný údaj, no aj tak to však vyzerá tak, že varianty nových Apple smartfónov so Samsung procesormi majú o trošku horšie výsledky.
 
 
Pridať nový komentár
TOPlist