Šéf BlackBerry: Ak nepredáme 5 miliónov smartfónov, asi skončíme

 
CEO spoločnosti BlackBerry dnes na konferencii Code/Mobile povedal, že ak sa firme nepodarí predať 5 miliónov kusom smartfónov zrejme ukončí svoje pôsobenie na trhu so smartfónmi. Spolieha hlavne na Priv.

O nie príliš žiarivej finančnej situácii BlackBerrry sa hovorí už dlho. Spoločnosť ma iba malý podiel na trhu so smartfónmi (posledné čísla hovoria o 0,3%), jej zariadenia však nespadajú medzi sivý priemer a zákazníci ich obľubujú najmä kvôli operačnému systému BlackBerry OS a hardvérovým klávesniciam. Táto firma sa však možno blíži k zániku. Zachrániť ju môže smartfón Priv s Androidom.
 
 
Ten spoločnosť predstavila iba nedávno a sľubuje si od neho veľa. CEO BlackBerry, John Chen sa vyjadril, že by chceli predať 5 miliónov smartfónov ročne k čomu by mal dopomôcť práve Priv. Ide však o pomerne odvážny cieľ nakoľko firma predala počas druhého kvartálu iba 800 000 kusov smartfónov. Ak by sa toto číslo podarilo dosiahnuť každý kvartál, stále by jej chýbali k hranici 5 miliónov skoro 2 milióny predaných mobilov.
 
Chen prezradil, že ak sa firme nepodarí splniť cieľ, tak mobilná divízia nebude zisková a pre firmu nebude mysliteľné, aby zostala na trhu so smartfónmi. Inak povedané, ak sa smartfónu Priv nebude dariť je dosť možné, že to bude posledný smartfón od BlackBerry.
 
Ohľadom modelu Priv sa Chen ešte zmienil, že okrem Androidu bude obsahovať aj niektoré bezpečnostné riešenia BlackBerry, ktorými je spoločnosť povestná. Smartfón by mal tiež prekonať konkurenčné zariadenia vo výdrži na batériu, v oblasti antén (ako konkrétne sa nevie) a v systéme vkladania textu (zrejme vďaka vysúvacej hardvérovej klávesnici). Či to bude stačiť na úspech je však otázne. Chen tiež ubezpečuje, že mobil nebude cielený iba podnikateľom či náročnejším užívateľom, ale aj bežným ľudom. Držme teda Priv-u a BlackBerry palce.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (2)
kukorica
Len to nie :/ :(
Pjetro de
Drviva vacsina diskuterov ale netusi, co vlastne platforma Blackberry predstavuje. TO NIE SU LEN MOIBILY! Ale kompletny mobile management (aj tych je viac) a nainstalovanym BES5/10/12 serverom vo firme a synchronizaciou firemnych postovych sluzieb na MS Exchange alebo IBM Domine vo firemnej LANke vyuzivajuc kompletne management telefonov a bezpecnost. Ale ludia vidia vyrobcu telefonov, nic ine. Lenze tych su desiatky.
Pridať nový komentár
TOPlist