Mitsubishi sa vybláznilo na novom hyper-aute. Pozrite si obrázky

Mitsubishi predstavilo skvelý EV koncept. Pozrite sa na pár fotiek.

Elektrické vozidlo typu roadster vyzerá, že dorazilo z budúcnosti. Zapustené kolesá, futuristický dizajn či obrovské LED svetlá. Ani interiér nevyzerá zle, celý je vyšperkovaný najmodernejšími výdobytkami dnešnej doby.

Dve obrovské LCD panely – jeden s rýchlometrom či kamerami a druhý zase na stredovom paneli. Inžinieri z Mitsubishi Electric si predstavujú, že autá v budúcnosti budú schopné merať srdcový tep či spotrebované kalórie.

Vozidlo Emirai 3 EV koncept si požičalo letecký volant, prípadne ten, ktorý poznáme z formúl. Vozidlu nechýba stále viac sa rozšírujúci HUD displej pre navigáciu či zobrazovanie základných ovládacích prvkov. V palubnej doske nechýba kamera, ktorá sníma vodiča a v prípade, že systém odhadne nadmernú únavu, vozidlo zastaví. Reálne vozidlo s pohon by malo byť predstavené verejnosti v Tokiu 29. októbra.

Mimochodom ide už tretiu verziu týchto hyper-vozidiel. Vo videu si môžete pozrieť predchodcu.

Zdroj: engadget

Komentáre (3)
maladaptiv
Merať srdcový tep či spotrebované kalórie? Tým Japoncom prepína riadne. Ako má šofér spotrebovať kalórie? A vôbec koho to zaujíma?
m2fizy
4 maladaptiv : "Merať srdcový tep či spotrebované kalórie?Tým Japoncom prepína riadne. Ako má šofér spotrebovať kalórie?" ... No keby ze si trochu inteligentnejsi tak vies fakt, ze clovek pri mysleni (resp. praci "hlavou") spotrebuje okolo 60-70% stravy (a teda energie), ktoru denne prijme. Taktiez je zname ze soferovanie je unavne ... a preco ? no prave z hora spomenuteho dovodu + fyzicka aktivita v podobe "krutenia" volantom a "stlacanie" pedalov + radenie a to samozrejme nehovorim o sustredeni sa na "cestu" a individua okolo v premavke.
I am
Som zvedavý čo bude vodič zažívať ked to otočí na "strechu".
Pridať nový komentár
TOPlist