Pozor! Nové iPhony 6S existujú v dvoch verziách! Jedna z nich má slabú výdrž batérie

Nedávno sme vás informovali o problémoch s novými iPhonmi. Problém je ale ďaleko rozsiahlejší než sa zdalo na začiatku.

Spomínali sme, že sa problémy týkajú predovšetkým vypínania smartfónov, prehrievaním a nefunkčnosťou TouchID či problémami s 3D Touch a reproduktormi. Ešte predtým sme naznačili značný problém s prehrievaním niektorých kusov. Medzitým sa podarilo zistiť príčinu. Aby Apple pokryl dopyt nechal si nový iPhone vyrábať u TSMC ale zároveň aj u Samsungu. Jeden čip je vyrobený tak 16nm procesom (TSMC) a iný zase 14nm (Samsung). Pôvodne sa predpokladalo, že práve čip od Samsungu nemá problém s prehrievaním, vzhľadom na použitie menšieho výrobného procesu. Výkonovo sú SoC na tom údajne rovnako. MacRumours ale zistil, že práve čip od TSMC hreje menej a hlavne batéria iPhonu, kde je osadený čip od TSMC vydrží takmer o 2h dlhšie! iPhone s čipom od TSMC tak vydrží dlhšie o viac než 20%.

Pre zistenie, ktorú verziu iPhonu máte, môžete použiť nasledujúcu aplikáciu. TSMC nesie označenie N66MAP a N71MAP a Samsung podľa všetkého N66AP a N17AP. Na Apple fóre sa viacerí zákazníci rozčuľujú a žiadajú aj výmenu zariadenia. Napríklad aj preto, že nefunguje korektne budík, práve pre zamŕzanie zariadenia.

Ak teda plánujete nákup nového iPhonu, s kúpou radšej počkajte. Apple bude musieť reagovať.

Zdroj: inquirer

Komentáre (1)
Kalo
Môžete na TSMC nadávať že nedodržiava termíny, že je o pár nm za Intelom, že majú šikmé oči... ale faktom ostane že vždy majú najlepšie dostupné výrobné procesy na svete, aj keby ostatní vyrábali na 0.01 nm. btw.: ako asi dopadne ZEN, ktorý má byť vyrábaný v GloFo, keď ani pre lepšie platiaceho zákazníka nedokázali zabezpečiť dostatočnú kvalitu.
Pridať nový komentár
TOPlist