Arctic S3 Turbo Module skrotí najvýkonnejšie grafické karty

 
Ak používate na chladenie grafickej karty pasívny chladič Arctic Accelero S3, môžete ho obohatiť o ventilátor S3 Turbo Module a zvýšiť tak výkon chladiča.

Spoločnosť Arctic je známa prevažne nereferenčnými chladičmi grafických kariet. Medzi najznámejšie produkty patrí pasívny chladič Accelero S3, ktorý úplne potichu dokáže schladiť veľmi výkonné grafické karty s maximálnym TDP 135W. Vzhľadom na to, že ide o pasívny chladič má však svoje limity a pri nenásytných pretaktovaných grafických kartách mu môže dôjsť dych. A práve tu je priestor pre nový S3 Turbo Module.
Za týmto záhadným pomenovaním sa neukrýva nič iné ako ventilátor s priemerom 120mm, ktorý je možné k pasívu Accelero S3 upevniť pomocou spôn, ktoré sa jednoducho zacvaknú ku chladiču. Maximálne otáčky sú nastavené na 1350RPM pričom ventilátor by nemal príliš zvýšiť hlučnosť celého chladenia a tá dosiahne najviac 0,25 Sone (22dBA). Zvýši sa však aj chladiaci výkon a malo by byť možné schladiť grafické karty s maximálnym TDP 200W. Pre testovaní poklesla teplota karty R9 270 o 14°C oproti chladiču Accelero S3.
Ventilátor má fluidné ložiská a začne sa predávať už čoskoro s cenou 12,99€. Poteší 6-ročná záruka.
 
 
Zdroj: TS Arctic
 
Komentáre (2)
Ronie
doma mám na svojej grafickej karte Arctic Accelero Extreme a nemôžem naň povedať ani jedno zlé slovo ;-)
mano8
arctic vseobecne ponuka vela muziky za malo penazi, tak ako to bolo pri freezer 7pro, aj L2 pro - lacne a pomerne tiché chladiče so slusnym vykonom. ich zdroj - Fusion 550R bol dlho dlho najtichsi na trhu ! osobne mam cely pc chladeny komponentami od arctic a hlucnost mi nepresiahne nejakych tych 18db pri plnom vykone (phenom 2 x3 720BE pretoceny na 3,4GHz) za pár faciek (cca 40e dokopy) to na 2 chladice a 1 ventilator je slusny vykon. (+ zdroj 550R :D ) PS: vzdy sa mi rátajú komenty typu zalozil som chladic a vrčí jak vysavač - to bude asi tým ze to nevie nastavit xD
Pridať nový komentár
TOPlist