Osvetlenie Philips Hue v domácnosti je možné ovládať cez Siri

 
Spoločnosť Philips nedávno potešila Apple užívateľov, ktorí disponujú zariadeniami „Hue lighting“.

Najnovší produkt série, Hue Bridge 2.0, využíva štruktúru Apple s názvom HomeKit, ktorá umožňuje zariadeniam iPhone, iPad a Apple Watch ovládať osvetlenie domácnosti pomocou hlasových pokynov pomocou Siri. 
 
Súčasní vlastníci Hue Bridge zariadenia nebudú príliš nadšení, keďže budú musieť nakúpiť nové zariadenie. Dôvodom je nutnosť nového hardvéru, ktorý bude kompatibilný s Apple HomeKit. Philips však ponúka zľavu užívateľom, ktorí sa nachádzajú v tejto nepríjemnej situácii. Za produkt Hue Bridge 2.0 tak zaplatia $40, pričom cena pre nových zákazníkov je stanovená na $60.
 
 
Zmena nastala nielen po hardvérovej stránke, ale aj po dizajnovej. Nová verzia bude mať štvorcový tvar, miesto okrúhlej verzie 1.0. Najväčšia zmena sa týka aplikácie pre prístup k zariadeniu. Po jej stiahnutí a nastavení zariadenia, je možné začať zadávať príkazy pre Siri na ovládanie. K dispozícii je niekoľko režimov, napríklad nastavenie „oddychovej“ scény na uvoľnenie, alebo „romantickej“ pre príjemný večer v spoločnosti partnera. 
 
Hlasové pokyny sú jednoduché, stačí zadať Siri príkaz „zapni lampu na stole“ alebo „nastav romantickú atmosféru“. Philips zatiaľ nepredstavil ďalšie možnosti rozvoja mimo svetelné zdroje, ale bude zaujímavé sledovať vývoj, čo všetko v domácnosti bude pripojené do sveta internetu. 
 
Zdroj: thenextweb
 
Pridať nový komentár
TOPlist