Mobil ako chodiaci robot? Prečo nie!

 
Váš najnovší mobil v domácnosti môže čoskoro vyzerať ako milý chodiaci robot.

 
Spoločnosť Sharp totiž oznámila, že pracuje na mobilnom telefóne, ktorý by mal vyzerať ako robot veľkosti detskej hračky. S užívateľmi by komunikoval pomocou hlasových pokynov.
 
4G „Robohon“, dizajnovo navrhnutý presláveným vynálezcom Tomotaka Takahashi, by mal byť vysoký 8 palcov (cca 20cm) a disponovať 2“ displejom na chrbte. Rozpoznávanie ľudí by malo prebiehať pomocou prednej vstavanej kamery, alebo technológiou na rozpoznávanie reči. Robohon bude môcť zachytávať fotografie pri zaznamenaní úsmevu užívateľa. 
 

 
Súčasťou mobilného zariadenia by mal byť aj vstavaný projektor, pomocou ktorého sa bude dať zobraziť vizuálny obsah na rôzne podklady. Funkcia čítania správ je nevyhnutnosťou, keď vezmeme do úvahy malý zadný displej. Taktiež sa dá využiť ako budík, alebo vás upozorní na pripomienky, ktoré ste do neho uložili.
 
Interaktivita s užívateľom bude priateľská a dokonca svojho majiteľa povzbudí, keď nebude mať dobrú náladu. Zatiaľ nie je známe na akom operačnom systéme bude pracovať, ani ako hlboko bude treba siahnuť do vrecka pri plánovanom vydaní v prvej polovici roku 2016.
 
Zdroj: thenextweb
 
Komentáre (2)
Dr.80
a preco ano ? :D
mmarek@slovamet.sk

kolko to stoji?

Pridať nový komentár
TOPlist