Apple iPhone 6s a 6s Plus trpia viacerými problémami, užívatelia sa sťažujú

 
Vyzerá to tak, že okrem nadšenia z noviniek prinášajú so sebou nové iPhone-y aj niektoré otravné problémy. Riešením niektorých z nich môže byť až výmena smartfónu.

Je to iba pár dní, čo sa začali predávať nové iPhone-y od Apple. Telefóny dorazili vo veľkom štýle prekonali rekord Apple nakoľko sa ich predalo až 13 miliónov počas prvého víkendu. Avšak nie každý zákazník je so svojim jablčným prírastok spokojný. Hlásené sú samovoľné vypnutia smartfónov, prehrievanie TouchID, problémy s 3D Touch či reproduktorom.
 
 
Obzvlášť nepríjemné je vypínanie nových iPhone-ov, na ktoré sa sťažovali už viacerí zákazníci. Podľa nich sa telefón jednoducho sám od seba vypne aj keď má dostatočne nabitú batériu. Problém vyrieši až reštart telefónu, otázne je však na akú dlhú dobu.
 
Iný problém sa zas týka skenera odtlačkov prstov Touch ID, ktorý je integrovaný do tlačidla Home. Podľa niekoľkých reakcií užívateľov sa tento senzor výrazne prehrieva a trvá niekedy dlho kým sa telefón prebudí z uzamknutého režimu. Aj tento nedostatok vyrieši reštart telefónu.
 
Nová technológia 3D Touch v displeji sa vraj taktiež niekedy správa zvláštne. Podľa zákazníkov ale aj redaktorov portálu 9to5mac funkcia niekedy nereaguje na požiadavky užívateľa a odmieta napríklad otvoriť odkazy v prehliadači Safari. Opäť pomôže reštart.
 
Posledný často skloňovaný problém sa týka reproduktorov. Niektorí užívatelia tvrdia, že reproduktory neprinášajú čistý zvuk a niekedy hrajú extrémne nahlas akoby mali explodovať. Redaktori 9to5mac potvrdzujú, že zvuky sa niekedy správajú čudne a telefón vydáva zvuky cez zlý reproduktor a na nesprávnych úrovniach hlasitosti. 
 
Apple sa zatiaľ k problémom nevyjadril a nie je niekedy ani jasné či sa jedná o problém hardvéru či softvéru. Možné však je, že sa problém týka iba malej skupiny smartfónov z prvej várky a problémy odstráni aktualizácia. 
 
 
Komentáre (2)
Roobert
mám ho od 26.9. a ide bez problémov...
x3m
Este tam je aj problem, ze sa prehrieva a potom neumoznuje fotit s bleskom. :)
Pridať nový komentár
TOPlist