Apple odkúpil sart-up na vylepšenie Siri

 
Apple spravil prvý krok k tomu, aby sa inteligentná osobná asistentka Siri správala viac ako človek.

Spoločnosť včera oficiálne potvrdila kúpu britského start-up projektu VocalIQ, ktorý sa zaoberá vývojom softvéru s umelou inteligenciou na spracovávanie prirodzeného jazyka.
 
O celom obchode sa vie pomerne málo informácii. Nie je jasné koľko spoločnosť zaplatila za spomenutý projekt, pre portál Financial Times vydala len krátke vyhlásenie:
 
„Apple z času na čas kupuje menšie technologické spoločnosti, a zvyčajne nerozoberáme naše úmysly a plány.“
 
Dá sa však predpokladať, že kúpou VocalIQ sa snažia výrazne zlepšiť Siri. Spoločnosť sa špecializuje na spracovanie prirodzeného jazyka, čo znamená, že jej výrobok uľahčuje počítaču porozumieť ľudskej konverzácii rovnakým spôsobom, ako keby ste sa rozprávali s iným človekom.
 
 
Ale celá podstata nespočíva len v rozpoznávaní reči. VocalIQ tvrdí, že ich produkt dokáže pomôcť aplikáciám dozvedieť sa o vás viac, ak ich budete často využívať. Toto správanie by mohlo vylepšiť Siri ešte viac, keďže by sa jednalo o presnejšie informácie, ktoré vám navrhuje.
 
VocalIQ na svojej stránke prezentuje svoj produkt nasledovne:
 
„Zakaždým, keď použijete aplikáciu, sa stáva inteligentnejšou. Predchádzajúce konverzácie sú pre ňu hlavným učebným materiálom – dovoľujú systému lepšie porozumieť budúcim požiadavkám a tým zareagovať oveľa viac inteligentnejšie. “
 
Zdroj : thenextweb
 
Pridať nový komentár
TOPlist