Skype prešiel opäť redizajnom. Nespoznáte ho

Používatelia Skype-u si musia zvykať na neustále sa meniaci dizajn v priebehu pár posledných rokov. Verzia 6.0 prináša opäť kompletný redizajn pre iOS a Android.

Treba povedať, že nový Skype konečne vyzerá k svetu. Nový dizajn prebral lift z Androidu 5 a jeho „materiál“ dizajnu. Upravené sú tak ikony i ovládanie. Tlačidlo pre nové hovory a chat sa po novom podobá Facebook Messenger, vylepšené je aj vyhľadávanie. Nechýba podpora vlastných zvonení či zdieľanie fotografií. Microsoft sa novým Skype-om chce priblížiť Google Hangouts.

Na zariadeniach od Apple nový Skype snáď ani nespoznáte. Úplne zmizol metro dizajn a nahradilo ho prívetivé ovládanie z iOS. Pribudli tak gestá pre volanie či správy. Po novom tak stačí v histórií potiahnuť prstom smerom doľava a objaví sa ponuka s vymazaním správy, umlčaním chatu či označením dôležitej správy. Kontakty je možné týmto gestom zase pridať medzi obľúbené položky. Okrem toho pribudla samostná položka pre volania na pevné linky, resp. mobilné telefóny či „informácie o mne“. Skype pre iPad je teraz optimalizovaný pre väčšiu obrazovku a ponúka aj skupinový hovor.

Nová verzia má priniesť viac zdieľania.

Zdroj: endgadget

Komentáre (2)
Curuj
a je tam konečne možnosť nejakých skinov alebo aspoň nejaká tmavá téma?
Ján Kisty
vo Windows Phone tmava tema bola na vyber, v iOS to nevidim a Android mi ponuka iba verziu 5.11
Pridať nový komentár
TOPlist