iPhone 6s: čo môžeme očakávať?

Tak ako každý rok aj v tomto roku Apple chystá predstavenie nového iPhonu. Pre tento rok má Apple pripravenú S verziu aktuálneho modelu 6. Čo od nej môžeme očakávať?

Fotoaparát

Od úplného začiatku špekulácii o iPhone 6s sa hovorilo o lepšom fotoaparáte. Vylepšenie sa dočká aj zadný aj predný selfie. Na základe doteraz uniknutých informácii je viac než isté, že iPhone 6s bude mať výrazne lepší fotoaparát ako predošlé modely iPhone 5/5s, 4/4s. Rozdiel bude určite poznať aj v porovnaní s fotoaparátom v iPhone 6/6plus. Apple podľa špekulácii plánuje po dlhej dobe zvýšiť počet megapixelov u oboch fotoaparátov a možno využije niektoré najnovšie technológie, ktoré získal vďaka akvizíciám. Podľa aktuálnych informácii by mal iPhone 6s dostať 12 Mpx zadný s päťprvkovým objektívom a 5 Mpx predný fotoaparát. Zadným fotoaparátom by sa malo dať natáčať 4K video. Predný fotoaparát by mal dostať aj blesk.

CPU/RAM

Apple každý rok predstaví nový procesor a to aj napriek tomu, že rozdiel v rýchlosti nie je nejak výrazne lepší. Hovorí sa, že procesor A9 bude veľkým skokom. Naviac dvojnásobná RAM by sa mala podpísať na celkovej rýchlosti systému. Takže iPhone 6s by mal disponovať 2GB RAM.

Batéria

Očakáva sa, že iPhone 6s bude nasledovať predchodcu iPhone 6 vo výdrži batérie. Predošlé modely, no najmä iPhone 5 mali dosť katastrofálnu výdrž. Až s príchodom iPhone 6 sa výdrž ustálila a mnoho užívateľov si výdrž chvália. Ja osobne vlastním 6 plus a 2 dni bez problémov. iPhone 6s/6s plus by mali isť ďalej a ponúknuť ešte lepšiu výdrž. 

Touch ID

Pamätám si ako Apple predstavil iPhone 5s s Touch ID bolo to niečo úplne nové. Ale mnohí počnúc mnou to brali ako zbytočnosť a spomaľovanie odomykania telefónu. Minulý rok však Apple predstavil vylepšený Touch ID, ktorý výrazne zlepšil tento spôsob odomykania. Vďaka novšiemu senzoru je odomykanie oveľa rýchlejšie. Touch ID sa stalo návykové a v momente ako ho začnete používať, už sa nebudete chcieť zbaviť. Niekoľko informácii dokazuje, že iPhone 6s/6s plus bude disponovať modernejším Touch ID s vylepšeným senzorom.

Force Touch

Táto funkcia bola nedávno predstavená v dielni Huawei na IFA. Týmto sa stal Mate S prvým telefónom s Force Touch displejom. Force Touch funguje tak, že napríklad dôkladne stlačíte tlačidlo pre zapnutie Wifi a okamžite sa dostanete do nastavenia. Určite to bude mať uplatnenie aj v aplikáciach tretích strán.

Nová farba a odolnosť tela

Pokiaľ budete prechádzať na iPhone 6s zo staršieho zariadenia ako je napríklad iPhone 4/4s alebo iPhone 5/5s, budete mať na výber niekoľko možností, medzi ktorými by podľa špekulácii nemala chýbať ani Rose Gold. Uniknuté fotografie dokazujú zvýšenú odolnosť samotného tela telefónu. Dúfajme, že iPhone 6s sa nebude dať ohnúť ako sa to podarilo minulý rok zopár ľuďom. Mal by byť použitý hliník série 7000, ktorý by mal byť výrazne odolnejší.

Čo ďalšie si Apple dokázal ukryť pred zvedavcami sa dozvieme už 9.9.2015 na tohtoročnom Apple Evente. 

Komentáre (6)
Neo1
Dalsiu predrazenu verziu braku na ovladanie vymytych ludi, ktoru si budu s radostou kupovat a este si mysliet aki su super doleziti! :) Peace
benderFEI
musi to byt smutne nemat na iphone financie....
Matej.t
Predražený?!?! To iba naši pseudo operátori "ponúkajú" k 50€ paušálom zariadenie za 300-400€. Za vymytých ludí považujem tých čo fetujú riedidlo a nie používatela určitého zariadenia...
win89
Ja povazujem za vymytych ludi tych co stale placu nad tym aky je iphone drahy a nevyhodny a co vsetko neponuka oproti telefonom za 300 korun. ;)
Obama
su lepšie a lacnejšie telefóny ako tento ... ja si ho určite kupovať nebudem ,takže nemám záujem
cert@
mne na 6-ke vadí, že nie je hranatý ako predošlá rada. je väčší a v jednej ruke s oblými krajmi je nestabilný... vyriešil som to hranatým hliníkovým púzdrom...
Pridať nový komentár
TOPlist