nVidia uvádza na trh GRID 2.0 a nové karty TESLA

nVidia ohlásila ďalšiu generáciu VDI (Virtual Desktop Infrastructure), teda GRID 2.0. GRID 1.0 je na trhu od roku 2012.

Hneď na úvod upozorňujem, že táto technológia je mierne odlišná od tej, ktorú poznáme ako nVidia GRID Streaming Service.

Spolu s GRID 2.0 prichádzajú na trh aj nové karty rady Tesla, zalaožené na Maxwellovi. Nové karty určené pre GRID budú Tesla M60 a M6. Narozdiel od starších kariet rady GRID Kx budú obe karty osadené rovnakým čipom, a to GM204. Rozdiel bude v počte CUDA procesoroch ako aj v počte čipov na jednej karte. Tesla M6 bude osadená pamäťou typu GDDR5 o veľkosti 8GB, a M60 bude mať 2x8GB. Pre lepšie porovnanie prinášam tabuľku, ktorú vypracovali na webe anadtech.

GRID 2.0 prináša až 2-násobne zvýšenie výkonu oproti GRID 1.0 (predovšetkým vďaka novému hardvéru), no zdvojený je aj počet používateľov. To znamená, že počet používateľov jednej karty môže poklesnúť a s tým poklesne aj výška nákladov. nVidia zvyšuje limit používateľov jedného servera až na 128. Novinkou je taktiež podpora CUDA pomocou vGPU. V staršej verzii to nebolo možné. V súčasnosti tak môže byť CUDA virtualizovaná pre všetkých používateľoch a to pri použití len jediného čipu.  Grid 2.0 okrem toho pridáva podporu pre 4K monitory (prvá verzia podporovala maximálne 2560×1600).

Finálna verzia príde 15. septembra.

Zdroj: anadtech

Pridať nový komentár
TOPlist