Otestovali sme Android Wear s iPhonom

Google včera potvrdil, ze Android Wear je od dnes kompatibilný s iPhonom. Je veľkým prekvapením, že k dohode došlo.

Android Wear funguje s iOS verzie minimálne 8.2, pričom sa vyžaduje aspoň iPhone 5. Oficiálne Android Wear fungujú iba s LG Watch Urbane, no podporované budú v budúcnosti všetky hodinky (prichádzajúce na trh) na čele s ZenWatch 2 či Huawei Watch. Je nutné ale stiahnuť aplikáciu z App storu.

V redakcii sa nám podarilo prepojiť LG SmartWatch R s iPhonom 6. Verge zase hlási úspešne spojenie Moto 360 (taktiež s iPhonom), pritom ani jedno z týchto dvoch zariadení nie je oficiálne podporované. Google údajne nechce podporovať staršie hodinky preto, že vyžadujú softvérový update. Ten však nie je možné vykonať bez prvého spárovanie s telefónom.

V našom prípade boli SmartWatch R aktualizované asi pred 4 dňami a nie je tak možné pridanú podporu vylúčiť. Nanešťastie Android Wear v súčasnosti nepodporuje inštalovanie aplikácií pri spárovaní s iPhonom, čo si myslím, je veľké mínus. Fungujú tak iba jednoduché funkcie ako, čítanie mailov, sms, agenda či prijatie alebo odmietnutie hovoru. Okrem toho vie Android Wear zobraziť počasie a to je asi tak všetko. Neviete využiť ani obľúbenú kalkulačku či kalendár, funkčný je ale alarm či prekladač. Nie je možné odpovedať ani na SMS, funguje odpovedanie len v prípade používania Hangouts.

V prípade, že ste ale premigrovali (alebo chcete premigrovať) z Androidu na iOS a vlastníte aj hodinky, tie aspoň neostanú nevyužité. Najväčší problém je však ich nevyužitý potenciál. V budúcnosti sa snáď dočkáme aj aplikácií tretich strán.

Zdroj: techspot

Pridať nový komentár
TOPlist