Project Quantum od AMD možno nikdy na trh nedorazí

 
AMD na E3 ukázalo zaujímavý koncept malého počítača s dvojicou Fuji jadier. Dnes sa ale dozvedáme, že sa na trh nemusí nikdy dostať.

V polovici júna na E3 AMD okrem nových grafických kariet ukázalo aj počítač pod kódovým označením Project Quantum. Počítač atypických tvarov mal spoliehať na dvojicu jadier Fiji a mal obsahovať aj vodné chladenie vo vrchnej časti. Neskôr na verejnosť preniklo, že v tomto počítači AMD použilo konkurenčný procesor Intel Core i7-4790K. AMD situáciu vysvetlilo a počítač mal byť dostupný s procesormi Intel aj AMD, pričom dátum uvedenia bol uvedený ako jeseň.
 
 
Miesto počítača s dvojicou procesorov na výber však možno neuvidíme na trhu žiadny Quantum od AMD. Gaming Scientist z AMD, ktorým je Richard Huddy totiž dnes pre PCR magazín prezradil, že momentálne absolútne nemajú záujem vyrábať tento herný počítač. V rozhovore tiež povedal, že záujem o Project Quantum bol ako zo strany užívateľov tak zo strany médií veľký, no pre spoločnosť ide iba o dôležitý koncept, ktorý prirovnal ku konceptom v automobilových firmách, ktoré tiež nie vždy dotiahnu svoje produkty do masovej výroby.
 
 
Samotné AMD tak o výrobu počítača očividne záujem nemá a Huddy tiež prezradil, že si nie je vedomý toho, že by našli schopného OEM partnera, ktorý by počítač vyrábal pre nich. Ak by sa tak aj stalo, podľa jeho slov by išlo zrejme iba o limitované množstvo vyrábané na mieru. Ak ste si teda na Project Quantum robili zalúsk budete asi sklamaní. Je však možné, že sa konceptu chytí iný výrobca a podobný produkt skutočne na trh prinesie.
 
Zdroj: hexus
 
Komentáre (1)
maladaptiv
Je niekto prekvapený? Zvíťazil zdravý rozum. Šialené bolo už vôbec niečo takéto ohlásiť ako reálny produkt v prvom rade. Predávať herný PC s konkurenčným CPU. To je silná káva aj keď tam natlačia svoje grafiky. Zmysel by to malo keby neboli výrobcami X86-64 procesorov a hlavný a jediný konkurent Intelu v tomto segmente. Je len otázne či to bude koncept nastálo (čo je negatívna správa), alebo len kým vydajú svoje nové CPU na 14nm architektúre. Ja im ešte verím, že sa preberú a urobia nejakú konkurenciu schopnú alternatívu k Intelu.
Pridať nový komentár
TOPlist