Poznáme balenie Intel Skylake procesorov a ich ceny

 
Na Internet unikli fotky balení Intel Skylake procesorov spolu s finálnymi cenami. Balenie je oproti predchádzajúcej generácii dosť odlišné, ceny našťastie nie.

Hoci od oficiálneho uvedenia Intel Skylake procesorov nás delí ešte niekoľko dní (malo by sa tak stať počas Gamescon od 6.-9.8.) na Internete sa objavili krabice procesorov Intel Core i7-6700K a i5-6600K. Intel u novej generácie vsadil na pomerne pestré balenie, ktoré však dizajnom môže niekomu pripomínať 90-te roky.
 
    
 
Oba procesory majú prívlastok „K“ a bude sa teda jednať o modely s odomknutým násobičom čo uľahčí pretaktovanie. Intel túto vlastnosť jasne na balení vyzdvihuje nápisom „Unlocked“. Zaujímavejšou správou však je, že procesory budú obsahovať v balení iba samotný procesor, nálepku a manuál. Žiadny Intel Box chladič pre základné chladenie.
 
    
 
Okrem balenia však poznáme aj ceny Skylake procesorov a to nielen dvoch spomenutých, ale niekoľkých ďalších pre desktop. Treba poznamenať, že ide o ceny pri odbere 1000 kusov. Na druhej strane sú však tieto ceny takmer totožné s cenami súčasných Haswell procesorov a tak by nemuseli byť vyššie ani maloobchodné ceny pre koncových zákazníkov.
 
 
Tento predpoklad však kazia ceny na eBay Austrália, kde sa procesor Core i7-6700K predáva za extrémne vysokých 649,99AUD a Core i5-6600K za taktiež vysokých 469,99AUD. Oproti predchodcom ide tak o poriadne prehnané ceny, predaj týchto procesorov na austrálskom eBay je však neoficiálny a ceny tak môžu byť umelo navýšené kvôli nedostupnosti a lukratívnosti tovaru. Asi nikoho neprekvapí, že Intel odmietol ceny komentovať.
 
 
Zdroj: hexus, kitguru
 
Pridať nový komentár
TOPlist