Samsung vyrobil 5mm hrubý 16Mpx ISOCELL senzor

 
Spoločnosť Samsung sa pochválila novým ISOCELL snímačom pre smartfóny, ktorý je o 20% tenší ako predchodca.

Hrúbka smartfóny sa zmenšila na pár milimetrov a to vďaka miniaturizácii súčiastok. Budúce smartfóny môžu zo svojej hrúbky ubrať ešte ďalší milimeter navyše. Samsung totiž vyvinul nový ISOCELL snímač, ktorý používa extrémne malé 1-mikrónové pixely namiesto 1,12-mikrónových u predchádzajúceho snímača. Tento na pohľad malý rozdiel dovolí, aby bol snímač iba 5mm hrubý čo predstavuje o 20% menšiu hrúbku ako u predchodcu.
 
 
Snímač má rozlíšenie 16Mpx a jednu slabinu má. Vzhľadom na malé rozmery nebude snímač schopný prijať toľko svetla ako konkurencia a fotografie v zle osvetlených priestoroch tak pravdepodobne budú zaostávať za konkurenciou. Snímač nie je dostupný exkluzívne iba pre Samsung smartfóny a tak ho možno už čoskoro uvidíme u prístrojov iných výrobcov.
 
Zdroj: engadget
 
Komentáre (4)
adam102
Za toto by si zasluzili po hlave. Uberat na kvalite kdekolvek len za cenu dizajnu...
DrStevko
keby radšej batériu spravili hrubú 5mm
adam102
Oni spravia radsej 1mm neboj nic. Ale 500mAh. Zabalia to do krasneho marketingoveho nazvu a ludia sa o to este pobiju.
mano8
toto nieje ziadna prevratna sprava, ked niekto chce tenku štýlovku tak nemoze pocitat ze to bude aj dobre fotit alebo ze to bude vykonne... proste fail. ked chcem riadny telefon, tak ma aj riadne sadnut do ruky ! aby som nedrzal papier ked fotim s rukami hore ! LG G3 powa !
Pridať nový komentár
TOPlist