Motorola predstavila 3 nové Moto smartfóny: Moto X Play, Moto X Style a Moto G

 
Motorola sa dnes činila a predstavila rovno 3 nové smartfóny. Strednú triedu zastupuje Moto X Play, rozpočet nezruinuje Moto G a nekompromisný a zároveň štýlový model predstavuje Moto X Style.

Motorola Moto X Style

Vrcholným dielom Motoroly je nová vlajková loď Moto X Style. Kombinuje v sebe štýlový smartfón s výkonným hardvérom. Čo sa týka dizajnu, tento model si môžu zákazníci prispôsobiť podľa seba cez Moto Maker službu, kde je na výber niekoľko farieb zadných krytov či materiálov. Na výber je dokonca zadný kryt z dreva či luxusný kryt z pravej kože. Pre menej náročných sú k dispozícii pestrofarebné gumené kryty. Podľa slov spoločnosti je ich povrch ošetrený vrstvou, ktorá zabráni vyblednutiu farby v priebehu času. Služba Moto Maker však nebude dostupná na všetkých trhoch.
 
 
Čo sa ešte stavby smartfónu týka, Moto X Style je odolný proti striekajúcej vode (certifikácia IP52). Na prednej strane má dokonca dvojicu stereo reproduktorov. Na prednej strane dominuje 5,7“ veľký TFT LCD displej s rozlíšením 1440x2560px a hustotou pixelov 515ppi, ktorý chráni sklo Gorilla Glass 3. Prečo Motorola prešla z AMOLED panelu na LCD nie je známe. Zvyšnú hardvérovú výbavu tvorí 6-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon 808 s taktom 1,8GHz a grafickou časťou Adreno 418, 3GB RAM a 32GB alebo 64GB vstaveného úložiska. To je možné rozšíriť cez microSD karty o ďalších 128GB.
 
 
Zadný fotoaparát na Moto X Style poskytne rozlíšenie 21Mpx so svetelnosťou f/2.0, autofocus systémom a dvojtónovým LED bleskom. Optická stabilizácia chýba. Fotoaparát dokáže však zaznamenať HDR videá v 4K rozlíšení a slow-motion videá. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5Mpx s clonou f/2.0 a pomáhať mu bude LED blesk, ktorý sa tak často u predných fotoaparátov nevidí. Vaše selfie tak budú lepšie aj v tme. Telefón navyše disponuje podporou gest Quick Capture, kedy je možné obyčajným pohybom zápästia spustiť hlavný fotoaparát a to aj z pohotovostného režimu. Ďalšie myknutie zápästím prepne zo zadného fotoaparátu na predný.
 
Batéria má kapacitu 3000mAh a podľa výrobcu vydrží poháňať telefón celý deň pri bežnom používaní. Prítomná je aj technológia Motorola Turbo Charging, vďaka ktorej je možné telefón za 15 minút nabiť na 10 hodín používania. Samozrejme pri použití patričnej Turbo nabíjačky. Smartfón dokáže komunikovať cez Bluetooth 4.1 Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, LTE alebo NFC.
 
Operačným systémom je Android 5.1 Lollipop, ktorý nie je výrazne poznačený žiadnou softvérovou nadstavbou výrobcu, prítomné sú iba aplikácie ako Moto Voice, Moto Assist, Moto Display či Moto Actions. Smartfón Moto X Style bude uvedený v septembri. Cena nie je známa, no v USA by sa mal smartfón predávať za $399.
 

Motorola Moto X Play

Druhým modelom je Moto X Play. Dizajnovo je podobný Moto X Style a zákazník si jeho vzhľad môže taktiež upraviť cez Moto Maker kde je možné zmeniť si farbu, kovové rámy či gravírovanie.
 
 
Pod obalom bude tikať 64-bitová, 8-jadrová SoC Qualcomm Snapdragon 615 s taktom 1,7GHz a grafikou Adreno 405. Spoločnosť jej budú robiť 2GB RAM a na výber budú varianty s 16GB alebo 32GB vstavaným úložiskom. Tu Moto X Play trošku zaostáva a chcelo by to aj 64GB variant. Na druhej strane je vnútorné úložisko možné rozšíriť cez microSD karty o ďalších 128GB.
Displej je veľký 5,5“ a poskytne FullHD rozlíšenie 1080x1920px (401ppi). O jeho ochranu by sa malo postarať krycie sklo Gorilla Glass 3. Poteší štedrá kapacita batérie 3630mAh, pri ktorej Motorola sľubuje výdrž 48 hodín pri „zmiešanom používaní“. Nechýba ani rýchle nabíjanie Turbo Charging.
 
Smartfón má hlavný, zadný fotoaparát s 21Mpx snímačom a clonou f/2.0. V šere pomôže dvojtónový LED blesk. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5Mpx a tiež je tu prítomný Quick Capture. Telefón disponuje aj Bluetooth 4.0 či Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, najrýchlejší štandard ac chýba. Prítomný je aj microUSB port, NFC či LTE. Oproti Moto X Style nemá Moto X Play dvojicu stereo reproduktorov.
 
Operačným systémom je takmer čistý Android 5.1.1 iba s malými zásahmi výrobcu. Moto X Play bude uvedený niekedy v auguste. Presná cena nebola prezradená, Motorola iba povedala, že to bude o $300-$400 menej ako u konkurenčných vlajkových lodí. Odhaduje sa tak, že cena bude okolo $300.
 

Motorola Moto G (2015)

Posledným z dnes predstavených smartfónov je Moto G (2015), ktorý bol zároveň dnes aj uvedený. Ide o tretiu generáciu Moto G smartfónov a Motorola znovu dokázala slušne vybavenému smartfónu udeliť atraktívnu cenovku.
 
Dizajn sa oproti predošlému modelu zmenil iba decentne, no podobne ako Moto X Play a Moto X Style bude aj Moto G možné upravovať cez Moto Maker. Predná strana patrí hlavne displeju s uhlopriečkou 5“ a rozlíšením 720x1280px, výsledkom čoho je hustota pixelov 294ppi. Nižšie rozlíšenie tak bude štedrejšie k výdrži na batériu. Aj tu výrobca vsadil na ochranu displeja s pomocou Gorilla Glass 3 skla.
 
 
Pod kapotou to nie je žiadny trhač asfaltu, no za svoju cenu poskytne obstojný výkon. Srdcom je 4-jadrová, 64-bitová SoC Snapdragon 410 s taktom 1,4GHz. Na výber budú po prvýkrát v Moto G sérii 2 modely. Jeden bude mať 1GB RAM a 8GB vstaveného úložiska, zatiaľ čo druhý poskytne 2GB RAM a 16GB miesta. V oboch prípadoch je vstavené úložisko možné rozšíriť o microSD karty.
 
Zadný fotoaparát má 13Mpx, dvojtónový LED blesk a clonu f/2.0, predný fotoaparát poskytne 5Mpx. Fotoaparáty je však možné ovládať gestami Quick Capture, s ktorými je možné jednoducho aktivovať zadný či predný fotoaparát. Batéria má kapacitu 2470mAh a operačným systémom je Android 5.1. Nechýba ani podpora LTE.
 
Moto G (2015) sa predáva od dnes za $180 (8GB, 1GB RAM) alebo $220 (16GB, 2GB RAM).
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (2)
adam102
Som sam komu sa hnusia tie drevene kryty? Co nasleduje dalej? Mramor?
dargy
No neviem, čo je ne tom zlé? Aspoň niečo čo je určite lepšie ako sklo napr. Mne sa to páči a ten maramor by bol super tiež. ;-)
Pridať nový komentár
TOPlist