Doplnené 2x: Microsoft spustil pre-load Windows 10. Viete si overiť prítomnosť inštalácie

Už zajtra sa dočkáme veľkého dňa minimálne pre Microsoft. Ako sme už spomínali, spoločnosť si musí byť istá, že sa jej nezrútia servery. Od 12:00 GMT spustila pre-load systému. Je tak možné, že už ho máte aj stiahnutý.

Overiť či dochádza k pre-loadu systému môžete priamo v C:\\, pokiaľ sa tam nachádza zložka “$windows.~BT“, operačný systém sa vám sťahuje alebo už je stiahnutý. Veľkosť zložky hlásia používatelia rôzne. Samozrejme je rozdiel aj medzi 64 a 32 bitovou verziou. V našom prípade dosahuje takmer 4GB. Podľa niektorých informácií, pre európskych zákazníkov začne inštalácia o 6:00. Ako môžete vidieť nižšie, v našom prípade začal pre-load presne o 16:00.

V prípade, že danú zložku v systéme stále nemáte. Tu je jednoduchý návod pre vynútenie sťahovania:

1) otvorte command prompt (príkazový riadok, CMD), pravým tlačidlom pomocou administrátora

2) zadajte: wuauclt.exe /updatenow

3) skontrolujte ovládací panel => windows update alebo zložku v C:, v priebehu pár sekúnd, až minút dôjde k sťahovaniu inovácie

Berte na vedomie, že tento postup robíte na vlastné riziko. Reddit upozorňuje, že v niektorých prípadoch k sťahovaniu nedôjde.

 

Návod 2: V prípade, že vám nefunguje prvý návod a neustále vám pri inštalácií vyhodí chybu. Stiahnite si zo stránok Microsoftu tento nástroj. Nastavte si príslušný jazyk a verziu. Odporúčame vytvoriť buď inštaláciu pomocou ISO alebo rovno na USB. Microsoft síce vyžaduje USB aspoň s veľkosťou 3GB, použite radšej väčší. V našom prípade fungoval iba 8GB kľúč, v opačnom prípade utilita končí chybou. Neodporúčame používať možnosť inovácie, tá končí často chybou. Je možné, že celý proces budete musieť 2 - 3x opakovať. Následne vám z kľúča stačí spustiť inštaláciu, je nutné vybrať buď čistú inštaláciu alebo inováciu spolu so zachovaním súborov. Odporúčame druhú zmienenú možnosť(zachovanie súborov), v takomto prípade nepotrebujete produkčný kľúč! Systém sa vás ešte opýta, či chcete stiahnuť aktualizácie, odporúčame vybrať túto možnosť. Inštalácia trvá 30 - 60 minút, tak vydržte.

Dočkáme sa nakoniec prekvapenia a povolí Microsoft update pre všetkých?

Zdroj: reddit

Komentáre (25)
JanoC
Nie je pravda, ze ak existuje spominany priecinok, tak sa preloaduje W10. Tento priecinok mam, avsak neobsahuje ziadne W10 preload subory.
Ján Kisty
Moze byt problem aj z Insidera.. Ten priecinok kazdopadne obsahuje Win10, no niektore pocitace ho mozu mat uz aj o 2-3 tyzdne skor.
BiGTomEE
Na PC už mám Win stiahnutý, na notebooku žiaľ nie. Škoda, notebook používam teraz častejšie. Kapacita priečinka je 3.66GB, aktuálne mám na PC nainštalovaný W7 Ultimate x64. Inak, manuálne nainštalovať cez setup z priečinka by sa asi nemalo robiť, že?
matelko31
Ja som si ho uz stiahol aj naistaloval vcera a ide vsetko ako ma ale trvalo to dost dlho take 2 hodinky
before
If this command (wuauclt.exe /updatenow) is not working to you need to DELETE all contents from C:\Windows\SoftwareDistribution\Download. Worked for me! Tiez som musel zmazat obsah tej zlozky a stahovanie sa potom zacalo.... Velkost stahovaneho suboru je 5167,5MB ,updatujem z windows 8.1 x64
Peto11
Mne to stiahlo a potom este dokoncovalo nieco a instalacia zlyhala ..
Ján Kisty
Zdravim, je to sposobene time zone zamkom.. Poskytnem uplne iny navod, ktory bude fungovat. Len si ho este musim overit. TAK, skuske rovno cez toto: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 bud si urobite ISO/USB alebo cez funkciu inovacie.
BiGTomEE
Time zone zámkom neverím, mne sa teraz dokončuje inovácia a všetko ide bez problémov.
before
U mna skoncila instalacia s chybovym hlasenim tiez :(
BiGTomEE
Ako si to inštaloval? Mne na oboch PC prešlo všetko bez nach problémov (skúšal som aj cez Win Update aj cez pomocný soft vydaný Microsoftom).
before
Cez windows update. Po restartovani zacala aktualizacia a potom som len videl ze pc je vypnuty a ked som ho zapol, vybehla chybova hlaska ze aktualizaciu sa nepodarilo nainstalovat.Teraz stahujem cez ten pomocny soft od Microsoftu, takze uvidime...
jakubbukaj
OK, mozno je este skoro, ale otazka - ak by som rad pockal s prechodom nejaky cas, kym sa vychytaju muchy, da sa nejako stiahnut trebars na USBcko s tym, ze by sa z neho neskor spravil bootovaci kluc? Proste to najako zazalohovat. Uz dlhsie mam nutkanie obnovit system zo zalohy a nechce sa mi zase tahat 6.5GB...
Bird
ako to bude s licenciou keď mám notebook s Win 8.1 licenciou v BIOSE ? bude počet čistých inštalácii WIn 10 nejak obmedzený ? dostanem nejaký licenčný kľúč ? alebo budem mať licenciu naviazanú na MS účet ? alebo sa nejak zapíše do BIOSu ku pôvodnej Win 8.1 ? ( - toto je asi nepravdepodobné) ďakujem
Ján Kisty
kluc sa vytvori cez net a predpokladam, ze sa viaze s Windows Live ID
Bird
to by bolo fajn. Dúfam že nebude problém s tým že mám na jedno Live ID 2 zariadenia
m2fizy
V praci mam na svojom pracovnom ucte (jednom) vsetky kluce z firmy ... takze myslim ze by to problem nemal byt.
before
Takze chybové hlásenie aj po druhy krát pri update pomocou nástroju od Microsoftu.Musim spravit cistu instalaciu ,inak to nepojde asi
ML
Všetko prebehlo bez problémov.
Jouda
W10 stáhnuto, aktivováno (upgrade z ofic.W7) vyzkoušeno a zpět vráceno W7. Uff, dobrá sračka ty W10.
Bender Rodriquez
Skusil som návod číslo 2 všetko prebehlo na 1 raz bez problémov všetky subory aj instalovane aplikacie v pc ostali zachovane. Ešte som stiahol nový ovladac pre win 10 na grafiku a už všetko funguje ako ma . Mne sa to zatiaľ paci.
P.Č
Ludia to už nechcu ani zadarmo
wildwind75
Nainštalované klasickým spôsobom,ovl.panel-aktualizácie-vyhľadať akt.a šlo to ako po masle.
inwestor
Podľahol som vábeniu a nainštaloval W 10 - na notebook HP, relatívne dobre vybavený (i7). Notebook opakovane reštartoval pre "Internal Power Error" . Na internete ponúkané 11- krokové riešenie som ani neskúsil, kvôli jeho zložitosti. Z ďalších odkazov na monitore som vyrozumel, že nefunguje nejaký driver nejakého asistenčného programu HP (ktorý je btw tiež na h...o). Podarilo sa mi nakoniec systém ustáť stlačením nejakého tlačítka zo štartovacieho menu a chvíľu s ním pracovať, po vypnutí počítača a neskoršom zapnutí sa nekonečné reštartovanie zopakovalo. Keby takto postupoval čínsky obchodník s textilom za pár e, nebudem sa rozčuľovať, ale svetový líder v software? Skur...ý Mrkvosoft, už som si do iného počítača nainštaloval Ubuntu, budem sa radšej rozčuľovať zadarmo. Nakoniec sa mi podarilo vrátiť k W 7 Proffesional, cez nastavenia....obnova systému, prebehlo to za pár minút, v medzere medzi opätovným reštartom, k W 10 sa veľmi pravdepodobne nevrátim, nenašiel som tam nič zaujímavé pre mňa.
MarekZagarek
Naisntaloval som.Edge zamrzava ked nacita novu stranku a kespersky mi vobec nespusti,verziu pre w10 este nevidali.Downgradol som spat na w8.1.Mozno na vianoce.
Bender Rodriquez
Už som to dal na 3 pc a všetky idú bez problémov , inštalácia prebehla vždy na prvý raz , tak neviem či tu pri niektorých prispevkoch nebude problém medzi stolickou a klavesnicou. :-)
Pridať nový komentár
TOPlist