Chcete vedieť či dostanete Windows 10 už 29. júla? Microsoft vydáva nástroj na blokovanie aktualizácií pre Windows 10 Home

Pred pár dňami sme vás informovali, že Windows 10 nedostane 29. júla každý. Teraz môžeme byť múdrejší.

Microsoft začal pred pár dňami rozposielať email informujúci o dostupnosti inovácie. Pokiaľ ste takýto email nedostali, zrejme na update 29. ani nečakajte. V našom prípade došiel email o dostupnosti informujúci iba o jednom zariadení z dvoch zapojených do programu rezervácie. Niektoré zdroje tvrdia, že 29. júla dostanú inováciu iba používatelia tzv. Windows Insider programu. To potvrdzuje náš mail – iba jeden počítač bol do programu zapojený. 

Microsoft ďalej vytvoril stránku s FAQ. Informuje, že sa skutočne jedná o plnú verziu Windows 10 dostupnú zadarmo. Update bude zadarmo dostupný len počas prvého roka, v prípade, že túto promo akciu nevykonáte, bude prechod spoplatnený zatiaľ neznámou čiastkou. Microsoft ďalej upozorňuje, že aktualizácia bude k dispozícií od 29. júla (ako sme už informovali, nie pre všetkých).

Požiadavky na systém sú rovnaké ako v prípade Windows 7 a a 8. Jedinou podmienkou je využívanie legálneho produktu Windows 7 Service Pack 1 (SP1) alebo Windows 8.1 Update. Inovácia by mala trvať približne 20 – 60 minút. Microsoft ale nepočítal čas potrebný na stiahnutie inštalačných súborov, ten bude samozrejme závisieť na rýchlosti vášho pripojenia na internet.

Rezerváciu môžete samozrejme zrušiť kedykoľvek pred inštaláciou. Bezplatnú inováciu je ale možné získať aj bez rezervácie, v takomto prípade bude dostupná až počas augusta, teda štartu oficiálneho predaja.

 

ZDnet spomína, že Microsoft stihol z dôvodu veľkej kritiky vydať pomocou Windows Update nástroj, ktorý umožňuje zablokovať, resp. skryť niektoré aktualizácie. Používatelia z Preview verzie sa totiž sťažovali na podpísané WHQL ovládače nVidie 353.54, ktoré boli nefunkčné (spôsobovali BSOD) a update nebolo nijako možné vypnúť. Nástroj bude tak dostupný už v deň vydania. 

Na záver pripomíname, že v tejto chvíli si už viete prostredníctvom Windows Update, resp. Windows Upgrade Advisor (aktulizácia, kde je možné urobiť rezerváciu) overiť kompatibilitu vášho počítača.

Komentáre (2)
maria rydziova
ano, che cem vediet ci dostanem windows 10 uz 29. jula...
Bill Gates
O rok budu vsetci stahovat windows 10 service pack 1 o tri roky service pack 2 a o 7 rokov nakoniec windows 10 service pack 4.Windows 10 je windows 7 uprgradnuty na 8-8.1 s ponukov start ako mal windows xp akurat ze este dam dali vselijake zbytovne animacie nez vam pc zerie co najviac elektrickej energie nech elektrarne ryzuju
Pridať nový komentár
TOPlist