Samsung predstavil prvý monitor, ktorý bezdrôtovo dobije smartfóny

 
Konečne to nie je iba o väčších uhlopriečkach či vyšších rozlíšeniach. Monitor SE370 prináša zaujímavú funkciu bezdrôtového dobíjania smartfónov.

Výrobcovia sa stále predbiehajú v tom, kto prinesie monitor či televízor s vyššou uhlopriečkou, vyšším rozlíšením či kto vyrobí zahnutejší panel. Nie, že by to nebolo zaujímavé, no monitor SE370 od Samsungu, prináša príjemné osvieženie na trhu s monitormi.
 
 
Tento monitor v sebe totiž integruje možnosť bezdrôtového nabíjania smartfónov či tabletov, ktoré podporujú Qi štandard bezdrôtového nabíjania. Ak máte teda kompatibilný telefón stačí ho umiestniť pod monitor na stojan a nabíjanie môže začať. O tom, že sa nabíjanie skutočne deje bude užívateľa informovať zelená LED na stojane monitora. Takéto nabíjanie predstavuje ideálnu možnosť pre ľudí pracujúcich v kanceláriách pri počítači, ktorí musia mať telefón stále po ruke.
 
Zvyšné parametre monitora už nie sú tak šokujúce, no neurazia. Monitor bude dostupný v 24“ (model S24E370DL) alebo 27“ uhlopriečke (model S27E370DS) a v oboch prípadoch ponúkne PLS panel s rozlíšením 1920x1080px. Doba odozvy je stanovaná na 4ms a jas na 250cd/m2 u 24“ modelu a 300cd/m2 u väčšieho kolegu. Kontrastný pomer je 1000:1 a pozorovacie uhly až 178° v oboch smeroch. Monitor poskytne 1x HDMI 1.4 port, 1x DisplayPort 1.2 a 1x D-Sub. Implementovaná je dokonca podpora pre AMD FreeSync technológiu pre „hladšie“ hranie hier. Táto pomôcka však bude aktívna iba pri použití AMD grafickej karty.
 
 
Samsung zatiaľ neprezradil cenu a dátum uvedenia nového monitora.
 
Zdroj: theverge
 
 
Komentáre (1)
passco
Milujeme elektro smog :D
Pridať nový komentár
TOPlist