Sony Xperia Z5 by mohla dostať obrovskú batériu a Sense ID

Pre niekoho môžu byť súčasné vlajkové lode skôr sklamaním, no Sony už pripravuje Sony Xperia Z5. Bude evolúciou či revolúciou ?

Ak očakávate enormný procesorový nárast, budete opäť sklamaní. Telefón dostane "iba 64-bitový S820", ako ináč od Qualcommu. O SoC sa veľa nevie, je však priamo navrhnutý Qualcommom, tzv. Kryo, a mal by byť osadený 8 jadrami. SoC by mal vyrabáť Samsung /pozn. red. - Qualcomm v minulosti využíval licencované Cortex jadrá. Pamäť RAM narastie na 4GB. Smartfón by mal byť osadený batériou s kapacitou až 4500mAh! Tým by sa mohla dosiahnuť výdrž 3 – 4 dní. Veľkosť displeja môžeme iba hádať, bude však niekde medzi 5,2 – 5,7" s QHD rozlíšením. Novinkou bude taktiež USB Type-C konektor. Smartfón príde medzi prvými na trh, s úplne novou čítačkou prstov Qualcomm Ultrasonic Sense ID, o ktorej sme už skôr informovali. Tá bude zabudovaná pravdepodobne priamo na displeji, avšak disponovať by ňou mala iba verzia Z5 Ultra. Okrem toho príde na trh aj kompaktná verzia Z5 Compact s displejom s veľkosťou medzi 4,3 – 4,7“. Fotoaparát dostane nový snímač IMX230 Exmor RS 21Mpx s HDR a 4K nahrávaním.

Predstavenie smartfónov sa očakáva už počas IFA v Berlíne. Novinku berte zatiaľ ako špekuláciu.

Zdroj: vr-zone

Komentáre (1)
Genyus
Bol by to ideálny high-end smartfón, ak by uhlopriečka ostala na dolnej hranici a s FHD rozlíšením. Rátam aj naďalej s odolnosťou voči prachu a vode...
Pridať nový komentár
TOPlist