Elephone P9000 môže byť prvým 10-jadrovým smartfónom

 
Doba keď mali počítače viac procesorových jadier ako smartfóny je s príchodom 8-jadrových smartfónov preč a 10-jadrové smartfóny to len potvrdia. Prvý model s takýmto počtom jadier dorazí možno už v októbri.

Spomínate si ešte na 10-jadrovú SoC Helio X20 MT6797 od MediaTek? Ide o prvý 10-jadrový mobilný procesor, o ktorom sa predpokladalo, že ho uvidíme v smartfónoch až budúci rok. Veci sa však dali do pohybu a prvý smartfón s Helio X20 na palube by mohol priniesť už Elephone v októbri tohto roka.
 
 
Podľa dostupných informácií bude model P9000 predstavovať vlajkovú loď čínskej spoločnosti Elephone a okrem procesora Helio X20 bude mať aj grafickú časť Mali-T800 s frekvenciou 800MHz. Slušne rozbehnutú výbavu podporia 4GB RAM a 32GB vstaveného úložiska, ktoré je možné rozšíriť pomocou microSD kariet.
 
O fotky sa postará hlavný zadný fotoaparát s rozlíšením 20,7Mpx a snímačom pravdepodobne od Sony. Predný fotoaparát dostane 8Mpx. Displej bude mať uhlopriečku 5,5“ a FullHD rozlíšenie. Energiu zabezpečí batéria s kapacitou 3100mAh. Operačným systémom bude Android 5.1.
 
 
Predbežné informácie zatiaľ hovoria o tom, že Elephone P9000 sa bude predávať asi za 450€. Oficiálne predstavenie by malo nastať už v októbri.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (4)
m2fizy
Cim viac jadier ... tym viac adidas :D
siska
20MGPixlov veď to si môžem odfotiť aj chlpy v nose z detailom na milimeter :D
leonid
UZ ho ma MEIZU MX 5 !!!!! co tam driemete ci necitate ???????????????????????
Vladys
Nabudúce poprosím viac otáznikov, nevšimol som si skoro Váš príspevok. A vy ste si zrejme nevšimli, že Meizu MX 5 má 8-jadrový Helio X10.
Pridať nový komentár
TOPlist