LG vyrobilo hexagonálnu batériu pre smartwatch

 
Nielen smartfóny trápi malá výdrž na batériu, ale v podstate všetky mobilné zariadenia vrátane smartwatch. Ich problém s výdržou sa LG chystá vyriešiť malou hexagonálnou batériou.

Jej vznik má na svedomí konkrétne časť LG Chem, čo je jedna z divízií celej LG Corporation. Malá batéria má netradičný hexagonálny tvar, vďaka čomu by mala byť vhodná zvlášť pre hodinky s okrúhlym displejom. LG Chem tvrdí, že táto Li-Ion baterka zvýši výdrž o 25% v porovnaní s tradičnými obdĺžnikovými batériami, čo znamená, že na jedno nabitie dostanú užívatelia asi o 4 hodiny viac.
 
 
Baterka bola údajne vyrobená v spolupráci s jednou z najvýznamnejších spoločností, jej meno však známe nie je. Batéria je už zasielaná zákazníkom LG, kedy sa však dostane na trh nie je známe. Hexagonálnou batériou to však pre LG nekončí a plánuje uviesť viac bateriek s netradičným dizajnom ako napríklad obdĺžnikovú batériu s dierou uprostred alebo batériu v tvare L. LG očakáva, že do roku 2018 sa stane najväčším dodávateľom malých batérií na svete pre smart zariadenia.
 
Zdroj: phonearena
 
Pridať nový komentár
TOPlist