Špecifická správa zhadzuje iPhone - problém má aj Skype či WhatsApp

Určite ste už zachytili ako určitý string znakov dokáže zhodiť celý iPhone.

Prinajlepšom používateľov „odsekne“ od aplikácie Správy v horšom prípade iPhone reštartuje. Dobrou správou je aspoň to, že zadaný string je vysoko nepravdepodobne zadať, iba ak vám chce niekto uškodiť – hlavne po zverejnení tohto problému.

Riešení je niekoľko :

a)      „útočník“ vám pošle inú správu a vy budete tak môcť zmazať tú škodnú

b)      použijete aplikáciu Fotky a odpoviete „fotkou“ na takúto správu

c)        jednoducho zrušíte baner správ

d)      necháte poslať správu cez Siri príkazom:  „Send SMS to xyz.“

Problém sa údajne vyskytuje iba v prípade, že správa príde z iPhonu alebo Android zariadenia. Na druhej strane niektorí používatelia poukázali nato, že daný string zhodí iPhone aj v prípade, že je poslaný cez Skype, Whatsapp či Twitter. Používateľ na reddit poukazuje na problém samotnej notifikácie baneru – a to akým spôsobom spracuje banner Unicode. Zaujímavosťou je, že v prípade jailbreaknutého zariadenia sa dá problém vyriešiť cez „safe mode“.

Zdroj: techspot

Komentáre (2)
R.Petrich
skuste si prosim dostudovat, respektive dohladat podrobnejsie informacie o tejto zalezitosti, pretoze inak tu sirite v podstate zabavnu beletriu. Cez aky safe mode sa da problem vyriesit? :))) Safe mode je specificky pre 99,9% jailbreaknutych apple zariadeni. Je to normalny JB tweak, ktory prichadza na scenu vtedy ked vasa SpringBoard crashne (je jedno ci uz kvoli tej sprave, alebo kvoli inkompatibilite tweakov),nasledne vase zariadenie prejde do tzv Safe modu. Safe mode sa to vola preto, ze drviva vacsina JB tweakov zavisi na Cydia Subtrate. tato "Substrate" je v podstate framework cez ktoru sa laicky povedane napajaju JB tweaky do roznych sucasti iOS (UI,SB,WebKit, Prefs, ....) a v tomto stave ich opat laicky povedane Substrate "utne". Nie su nacitane ziadne dynamicke kniznice JB tweakov, ktore zavisia na Cydia Substrate a preto sa tento stav oblubene pouziva aj na troubleshooting a tak podobne. Kedze Cydia bezi pod rootom (je fakt malo tweakov, ktore bezia pod rootom btw...) tak aj v SM je dostupna a pripadny inkompatibilny tweak viete odstranit a problem vyrieseny. BTW tento bug, bol reportovany uz v casoch iOS6 a ide o to,ze zadany string ktory je nacitany aplikaciou crashne CoreText framework. Permanentny FIX pre stock iOS uzivatelov neexistuje. Pretoze ako ste dostali jednu spravu mozte dostat dalsiu ;) kto by tu mal JB a nejaky "kamarat" mu posle tuto spravu, odporucam tento link ;) (jediny permanentny, "system-wide" fix pre VSETKY aplikacie ako FB, Whatsapp,AlienBlue, Skype, atd ..) http://apt.thebigboss.org/mobileweb/onepackage.php?bundleid=net.angelxwind.ineffectivepower&db=0
mano8
zeleny panak forewer :)
Pridať nový komentár
TOPlist