India zatkla holuba, ktorý špehoval pre Pakistan

 
Toto nie je žart na piatkové popoludnie, ale realita. Polícia v Indii zadržala holuba na základe obvinenia zo špionáže pre Pakistan.

Podozrivý holub bol zadržaný vo štvrtok keď ho našiel 14-ročný chlapec v citlivom regióne pozdĺž Indicko-Pakistanskej hranice. Operenec údajne so sebou niesol pečiatkovú správu na tele, ktorá bola čiastočne napísaná v urdčine. Správa údajne niesla so sebou aj Pakistanské telefónne číslo. Polícia urobila aj röntgen vtáka, ten však nevykazoval nič neobyčajné. Polícia ho však aj tak označila ako podozrivého špióna a zadržala ho.
 
 
"Ide o vzácny výskyt vtáka z Pakistanu, ktorý bol spozorovaný tu. Už sme tu chytili zopár špiónov. Táto oblasť je citlivá vzhľadom na vzdialenosť od Jammu, kde je infiltrácia pomerne bežná", hovorí policajný komisár Rakesh Kaushal.
 
Hoci je počítačová špionáž bežnejšou formou sledovania, ani špehovanie pomocou vtákov nie je novinkou. V roku 2008 boli v Iráne zadržané 2 holuby podozrivé zo sledovania nukleárneho zariadenia. 2 roky predtým bol odchytený bocian v Egypte, ktorý mal na tele prichytené záhadné zariadenie. Obavy majú aj v Číne a minulý rok skontrolovali čínski úradníci análne otvory 10 000 holubom kvôli podozreniu, že môžu niesť v sebe bomby.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (11)
Shatterhand
Tá posledná veta, to je perla na víkend :D
afterlifee
toto ma zrusilo na plnej ciare :DDDDDDD
FF6
radosť byť úradníkom v Číne.. :D
etpozemstan
zamestnanci úradu boli zrejme vyznávači análneho sexu a museli mať tenký ukazovák :ĐĐĐĐ Tento článok nemá chybu :))))
Adiago
Tak za tuto spravu -nevladzem,som hotovy koniec finito...
pavol2010
Dufam ze obrazok je len ilustrativny, keďže holub na rukach je mlada, ktore len nedavno opustilo holubnik. To neni schopne sa vratit na domovsky holubnik zo vzdialenosti 100m a nie niekolko km.Takze spion hokub to isto neni. V Egypte su sprosti a keby nelovili bociani pre jedlo, mohli by ani by nevedeli ze ide o monitorovacie zariadenie na sledovanie tahu bocianov. Egypts idiots
adam102
Placem :D
hruska orech
snáď mu pri zatýkaní prečítali práva ... :D
mano8
:DDDDDDDDDDDD GOOOOOOOOOOOL :D
lu
Hrkutali.
Mihail
Toto je ten nezbednik aj v putach :P !!! http://cur.lv/mk0cq
Pridať nový komentár
TOPlist