iOS 9 pre nový iPad prinesie zrejme podporu dual-view

Od uvedenia prvého iPadu v roku 2010 ubehlo už dosť rokov, čím sa stihol trh s tabletmi presýtiť. Pokles predaja pociťuje aj Apple. Podarí sa Apple trh ešte oživiť?

Apple do nového zrejme 12“ iPadu pripravuje nové funkcionality – nový iOS(9) by mal priniesť konečne podporu tzv. dual-view módu, teda akejsi rozdvojenej obrazovky, ktorú poznáme či už z desktopu, alebo aj Androidových tabletov. /pozn. r. - Osobne túto funkciu nevyužívam, nakoľko v nej nevidím takmer žiaden prínos. Vhodná však môže byť v prípade, že často využívate kalkulačku či poznámky a pritom nechcete zavrieť ani poslať do pozadia inú činnosť. /pozn. r. - Apple by ale skôr mohol pridať akési vrstvy nad seba pre pár aplikácií, ako to má Samsung vo svojom TouchWizz, určite by to bolo prínosnejšie. Zdroj uvádza, že takýchto split-screen aplikácií sa dočkáme už zrejme počas Worldwide Developers Conference. V minulosti sa čakalo, že podporu dostane už aj iOS 8.0. Podpora by mala umožniť rozdeliť obrazovku v pomere 1:1, 1:3 a 2:3.

Okrem toho by sa mal nový iOS dočkať podpory viacerých používateľských účtov. Hoci Apple pôvodne avizoval, že vzhľad iOS nebude v iOS9 meniť, nebude to zrejme pravda. Predpokladá sa, že pre tablety, predovšetkým nový 12“ model bude UI prekopané – zmeny čakajú aplikácie, notifikačné centrum a Siri. Okrem toho by nový iPad mohol dostať oficiálnu podporu USB a taktiež by mohla byť predstavená aj klávesnica cez USB. Predpokladá sa, že Apple nahradí Lightning port novým USB Type-C 3.1. Na záver – 9to5mac tvrdí, že Apple v novom iOS9 prinesie aplikáciu pre dopravu s podporou metra, vlakov a autobusov.

Zdroj: 9to5mac

Pridať nový komentár
TOPlist