Zbohom Windows Media Center, vo Windows 10 končíš

 
Pre väčšinu ľudí to zrejme nebude žiadna tragédia, no zopár ľudí môže byť smutných. Microsoft totiž vo Windows 10 už nepočíta s podporou pre Windows Media Center.

Softvérový balík pre prehrávanie médií sa prvýkrát objavil v roku 2002 v špeciálnej Windows XP edícii. Od Windows 8 už nebol natívnou súčasťou a neobjavil sa zatiaľ v žiadnom technologickom náhľade Windows 10. Niektorí užívatelia dúfali, že Microsoft urobí Windows Media Center samostatnou voliteľnou aplikáciou ako tomu bolo vo Windows 8.1. Nestane sa tak a Windows Media Center vo Windows 10 nespustíte. Jeho kód údajne nie je kompatibilný s Windows 10 a Microsoft nemá záujem na zmenení tejto situácie.
 
 
Koniec tohto programu však nie je až takýmto prekvapením nakoľko nezaznamenal výrazné aktualizácie takmer 6 rokov a verzia pre Windows 8 nemá žiadne významné rozdiely oproti verzii pre Windows 7. Cieľom Windows Media Center bolo pretvoriť bežný počítač na akési centrum domácej zábavy. Tento zámer však Microsoftu celkom nevyšiel a program si obľúbilo iba málo užívateľov. Softvéru od Microsoftu bola častokrát vyčítaná absencia rozšírených kodekov, ktoré iné konkurenčné riešenia obsahovali. V dnešnej dobe je tiež možné zakúpiť si iné zariadenia pre streamovanie ako napríklad Chromecast.
 
Ak ste teda používali Windows Media Center na vašom počítači, ktorý predstavoval HTPC a chcete ho použvať aj naďakej, neprechádzajte na Windows 10.
 
Zdroj: pcworld
 
Komentáre (9)
Michal Lörinc
To niekto aj používal?
fAZEN
To niekto toto aj používal?
asdfasdf
ja s tv kartou
dzefo
presne aj ja tak s tv kartou to bolo super
Fullesh
Predstav si, ze ja ho pouzivam od roku 2005 a doteraz som nenasiel nahradu, co sa sledovania dvb-t signalu tyka.
shajek
mne sa tiez nepaci ze konci ... a skusal si Mediaportal ? resp mediaportal + Kodi ? resp mythtv ?
patro16
presne tiez pouzivam na sledovanie dvb-t, ma najlepsiu kvalitu+zive vysielanie akceleruje cez gpu nie ako to robia sw vyrobcov kariet ze vsetko nechavaju na cpu
Daikyo69
nepotreboval kodeky ...kazdy film tam isiel ..ako toto je strata... ja som smutny.
hY
neviem.. ak tam isli x264 ripy tak ok, ale do buducnosti mali uz davnejsie zakomponovat podporu 10-bit x264 a to nehovorim o x264 HEVC..
Pridať nový komentár
TOPlist