Windows 10 dorazí zrejme v júli, ale iba pre počítače

 
Už len pravdepodobne 3 mesiace a je tu najnovší Windows 10. Pre tablety a smartfóny však bude dostupný neskôr.

Počas udalosti Build 2015 sme sa ohľadom Windows 10 dozvedeli množstvo zaujímavých noviniek. To, že tento systém bude uvedený v lete prezradila už CEO AMD. Microsoft však teraz oficiálne uviedol, že systém dorazí na pulty obchodov v lete, avšak iba pre počítače. "Naše zostavy pre telefóny nie sú tak ďaleko ako zostavy pre PC. Skúsenosti z telefónov prijímame neskôr ako z počítačov", vysvetlil Joe Belfiore z Microsoftu.
 
 
Neskoršie pridávanie funkcií do verzie pre smartfóny znamená, že Windows 10 pre smartfóny bude uvedený neskôr ako na počítače. Nielen však pre smartfóny ale aj pre tablety, Xbox One či Hololens. Podobne to bolo aj s Windows 8.1, ktorý na počítače dorazil skôr ako na smartfóny.
 
Belfiore tiež uviedol, že nie všetky funkcie budú prítomné v systéme v čase uvedenia. O aké konkrétne funkcie by malo ísť však nepovedal. Postupne však počas leta až do jesene budú pridávané.  V lete napríklad bude doplnená podpora rozšírení pre prehliadač Microsoft Edge.
 
Microsoft stále na Windows 10 pracuje a nevie povedať presný dátum uvedenia. Belfiore hovorí iba všeobecne o lete, no pre gizmodo zástupca spoločnosti prezradil, že uvedenie nastane v júli.
 
Zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist