Google vylepší svoj headset pre virtuálnu realitu

 
Google zapracuje na vylepšení svojho headsetu virtuálnej reality Cardboard, tak aby sa tento headset stal dostupný pre každého.

Softvérový gigant oznámil spustenie nového programu "Works with Google Cardboard", ktorého cieľom je zaistiť kompatibilitu a ten najlepší užívateľský zážitok spomedzi všetkých lacných VR headsetov. Program sa tiež sústredí na vylepšenie aplikácii pre virtuálnu realitu v Google Play. Podľa produktového manažéra Cardbroad programu Andrew Nartkera má totiž každý užívateľ jemne odlišnú optiku a rozmery a aplikácia preto potrebuje poznať tieto informácie aby poskytla čo najlepší zážitok.
 
 
Aby Google vyriešil tieto problémy začala spoločnosť vývojárom ponúkať nový nástroj, ktorý automaticky kalibruje headset a aplikácie pre optimálny zážitok. Užívatelia si budú môcť oscanovať QR kód z headsetu a všetky aplikácie budú automaticky prispôsobené pre potreby daného užívateľa. Nové SKD pre vývojárov je dostupné už od dnes. Jeho súčasťou sú aj nástroje na tvorbu vhodného VR menu a dizajnu a návody ako tvoriť aplikácie tak, aby užívatelia nedostavali závrate či bolesti hlavy z virtuálnej reality.
 
Najdôležitejšou súčasťou v návrhu aplikácie pre virtuálnu realitu je neustále sledovanie hlavy. Google zdôrazňuje, že je potrebné nikdy neprestať sledovať polohu užívateľovej hlavy v aplikácii. Aj krátka pauza v sledovaní môže totiž spôsobiť, že sa užívatelia budú cítiť zle.
 
Novinkou bude aj zjednodušené prehliadanie aplikácii kompatibilných s Google Cardboard v Google Play. Aplikácie pre headset budú rozdelené do sekcií ako Hudba, Video, Hry a Zážitky. Google tiež oznámil, že odkúpil 2 spoločnosti, s pomocou ktorých má posunúť kvality headsetu na vyššiu úroveň, Jednou spoločnosťou je Thrive Audio, ktorej priestorový zvuk prinesie lepšie ozvučenie do headsetu a druhou spoločnosťou Tilt Brush, ktorá tvorí prostredie vo virtuálnej realite.
 
zdroj: theverge
 
Pridať nový komentár
TOPlist