iPad Pro by mohol doraziť koncom roka

Apple iPad Pro by mohol prísť koncom roka – poznáme pravdepodobnú cenu a špecifikácie.

O tom, že Apple pripravuje väčší tablet sa už hovorí dlhšie. Okrem toho Apple plánuje zrušiť jeden z dvojice existujúcich tabletov – zrejme iPad Mini. Nový iPad Pro by mal byť 12,2‘‘ (prípade 12,9‘‘) veľký a postavený proti Surface Pro 3 a Galaxy Note Pro. Tablet má byť mierený do biznis sféry, pričom sa predpokladá, že by na tablete mohol dokonca bežať OS Yosemite, prípade by existoval duálny režim spolu s iOS 8/9.

Tablet sa plánuje na december tohto roka, údajné kvôli tomu, že kapacita továrni nestíha. Mal by sa vyrábať na pásoch, kde sa dnes vyrába iPhone 6 Plus. Tablet by mal mať vyššie rozlíšenie než iPad Air 2, avšak A8X procesor spolu s 2GB RAM. DigiTimes uvádza, že Apple plánuje uviesť nový typ panelov – s menšou odozvou, vyššou saturáciou a rozlíšením, s úspornejšími a hlavne užšími panelmi.

iPad Pro by mal obsahovať aj Touch ID. Hrúbka však pravdepodobne narastie na úroveň iPhone 6 alebo iPhone 6 Plus, teda niekde mezi 6,9 – 7,1 milimera. Záujemcovia by mali mať na výber opäť z troch verzií – 16, 64 a 128GB a zároveň troch rôznych farebných variantov – space gray, silver a gold.

Dokonca sa spomína prítomnosť USB 3.0 portu. Či však konečne Apple opustí Lighting konektor jasné nie je. V prípade, že by chcel nechať obojstranný port, musel by siahnuť už po novom USB 3.1 konektore.

Zdroj: Vr-zone, INQUIRER

Komentáre (1)
Che
Bojkotujme Americké výrobky ..... !
Pridať nový komentár
TOPlist