Univerzálnu klávesnicu od Microsoft preložíte na polovicu

 
Zišla by sa vám k tabletu hardvérová klávesnica, no nechcete ťahať so sebou veľký kus navyše? Universal Foldable Keyboard od Microsoftu je tak možno práve pre vás.

Microsoft túto klávesnicu uviedol ešte v septembri, vtedy však nešlo o model, ktorý bolo možné preložiť na polovicu. Silnou zbraňou klávesnice je aj jej univerzálnosť. Klávesnica si totiž rozumie so zariadeniami s iOS, Androidom a samozrejme aj Windowsom. Môžete ju tak pripojiť k notebooku ale aj napríklad tabletu či smartfónu a to cez Bluetooth.
 
 
Klávesnica dokáže byť naraz spárovaná s dvojicou zariadení, medzi ktorými sa dá jednoducho prepínať na klávesnici prepínačom. Microsoft sa rozhodol vypustiť horný rad funkčných kláves F1 až F12, no klávesy pre rýchle nastavenie hlasitosti či iných častí nechýbajú. Na klávesnici by ste tiež darmo hľadali Windows kláves.
 
 
Pri prenose klávesnice príde vhod jej skladnosť. Vďaka magnetom je klávesnicu možne preložiť na polovicu pričom v takomto zložení samozrejme zaberá menej miesta a je aj chránená. Výdrž na batériu udáva Microsoft na 3 mesiace. Po tejto dobe ju budete musieť nabiť cez micro-USB konektor. Uvedená bude v júli za $99,95.
 
Zdroj: theverge
 
Komentáre (4)
MQ
Kazdy kto potrebuje k tabletu klavesnicu, si kupi..... ultrabook. Ked uz pre nic ine, tak preto, ze si ho polozi hoci aj na kolena a moze "pracovat". Chcem vidiet, ako niekto teplosi so stojancekom na tablet a potom k nemu ladi klavesnicu. Jedine na stole, ale inak nema velku sancu. . Namiesto jednej rarohy, vlacit so sebou dve, to je rozum...
m2fizy
Ono to zas az taka "hlupost" nieje !!! preco ? ... jednoduchy dovod ... preto ze ... si predstav ze mas ten UB (alebo aj len NB) ... a oblejes ho ... prestane fungovat klavesnica ... co urobis ? NB/UB je dobry nic sa nestalo a vsetko ide ako ma ... len klavesnica nefunguje ... VYHODIS HO ? PREDAS ? ... kupis takyto "vynalez" a je po probleme ... No !!! ... na druhej strane to zabila cena 100€ za klavesnicu ... tazko ... ked uz najlacnejsie sa predavaju za 3€ (pripadne gelove za 5€), resp. nova klavesnica do starsieho NB cca 20-25-30€ ... stale lepsi deal ... ako kupit toto "cudo" za 100€.
MQ
Pobavil som sa. ;-) . Takze ked mam UB za este stale dost velke prachy a prestane mi fungovat klavesnica (je jedno z akeho dovodu, ale gramblavy mantak polievajuci si klavesnicu nie som), tak namiesto investovania do jej vymeny (v porovnani s cenou UB je to naozaj zanedbatelne), si kupim takuto rarohu a vsade to budem vlacit. To urcite... ;-) . A najlepsie na koniec. Ked sa ma niekto spyta, preco mam externu klavesnicu, tak odpoviel, "lebo som debil, ktory nie je schopny dat si ju vymenit".... no hanbil by som sa ako pes. . Na preklenutie doby nefunkcnosti a "nutnej potreby" pouzivat polofunkcny UB by mi stacila akakolvek klavesnica, pripojena hoci aj cez USB, kludne aj ta z primarneho PC. Splni rovnaku funkciu, ako tento "zazrak". . Nehovoriac o tom, ze si zabudol na jeden detail.... Vacsina dnesnych klavesnic, je uz odolna voci poliatiu. :-)
m2fizy
No to je druha vec ... ale cudoval by ste sa takych uzivatelov som stretol neraz. A este mu bolo vela aj tych 30€ za novu klavesnicu s tym ze za opravu by som zobral 0€ alebo minimum. Ale co uz. Rozny ludia chodia po tom svete :D ano ... su odolne voci poliatiu ... ale kolko osob uz len z Vasho okolia na "takto nove notebooky" ... resp. aspon taky ze ma tu ochranu ... minimum ? ... Vacsinouv sa jedna o 8-10-12 rocne HP, Lenovo, Asus, Acer, ... ... UB som tu mam zatial len 3 na opravu (z toho na 2 isla iba fresh instalacia Win a jeden na "cracknuty" panel ... takze vymena). Takze bud ich ludia nekupuju/ nevlastnia lebo su drahe ... alebo sa nekazia. Kazdopadne je to uplne jedno ... ako a ci sa poleje klavesnica ... podstatne je to ze za 100€/$ sa im to predavat ako teple rozky teda vobec nebude. PS: za tych 100€ by som si na tom ultrabooku vymenil novy panel + klavesnicu a este by mi aj ostalo v piatok na pivo :D
Pridať nový komentár
TOPlist