Steam chystá hranie na televízore

Valve oznámilo nový produkt – Steam Link – streamovanie hier do televízora. Ten bude umožňovať streamovať hry z počítača priamo do TV kdekoľvek v dome.

Valve je známe predovšetkým pre svoj engine Source, Steam či vďaka niekoľkým hrám – Half Life séria, Counter –Strike séria či Dota 2. Práve pri Half Life 2 Orange Box sme uvítali Steam. Spočiatku šlo len o ďalšiu protipirátsku ochranu. Valve ale posunulo Steam do inej dimenzie a spravilo zo Steamu lídra v oblasti online distribúcie a predaja hier.

Steam Link bude samozrejme vyžadovať pripojené PC a TV na jednej sieti kdekoľvek v dome. Valve interne testovalo maximálne nastavenia pri FULL HD rozlíšení s kmitočtom 60Hz, pričom dospelo k záveru, že hráči môžu očakávať nízke latencie (odozvy). Steam Link bude dostupný v novembri za 50 dolárov. Spolu so Steam Link vyjde aj Steam Controller taktiež za 50 dolárov. Z tejto oblasti žiaľ nebolo dostupných veľa informácií – steam link by mal byť akýsi box. Na stránke Steamu dokonca unikol vzhľad tohto zariadenia, obrázky už boli ale stiahnuté.

Okrem toho Valve pracuje engine Source 2, ktorý má byť dostupný developerom úplne zadarmo. Pripomíname, že Source (1) je tu s nami už neuveriteľných 11 rokov.

Zdroj: ArsTechnica

Komentáre (5)
roob
prebohja a na tuto hlupost za 50 dolarov kto naleti???? Ja hram hry bez stemlink na televizore uz od Marie Terezie. To vacsiu kravinu uz nevedeli vymysliet?
LK
Kdekolvek v dome?
m2fizy
neaky problem ? nemate doma wifi router ?
m2fizy
4 roob : Tak nie kazdy si to vie "jednoducho" urobit sam. A prave pre takych ludi je tu "steam LINK" ... Neviem ci ta Vasa narazka mala byt aj "funkcnost" za 50€ ... ale myslim ze ani toto nieje problem ... davno nam to predstavila nV, sony, ... atd.
m2fizy
4 AUTOR: "Na stránke Steamu dokonca unikol vzhľad tohto zariadenia, obrázky už boli ale stiahnuté." Takze urcite sa nejednalo o "unik informacii" kedze to vcera officialne predstavil STEAM na svojom Steam-e a uz davno sa o tom vedelo ... je to cca 1rok ... a dokonca uz aj vtedy boli ukazane finalne podoby jednotlivych produktov. Tento produkt je totiz uz viac ako rok plne dokonceny a funkcny ... jediny problem je ten ze STEAM rad "beta testuje" ... a preto je uz viac ako rok STEAMBOX (steam machine) v BETA testovani (a teda ako som hovoril uz rok pozname podobu steam machine a jej doplnov). PS: jedine co sa este neustale meni (no do vcera sa menilo) bol steam controller ... kedze povodne mali asi 20 verzii vo vyvoji ... a za posledny rok ho modifikovali uz asi 4 krat (uz vo finalnej podobe ... a este modifikovali asi 4x). PS2: takze FLAME typu "unikol vzhľad tohto zariadenia" si laskavo nechajte ... ked o tom nic netusite. PS3: "obrázky už boli ale stiahnuté" ... nie obrazky stiahnute neboli ... a stale sa nachazdaju na steame ... !!! OVERUJTE SI SVOJE OVERENE INFORMACIE PROSIM ... PRETOZE POTOM IBA ZAVADZATE LUDI !!! linky : na steam ... ktore su uz podla autora "stiahute". 1) http://store.steampowered.com/universe/ - cela zostava SM 2) http://store.steampowered.com/universe/controller/ - steam CONTROLLER 3) http://store.steampowered.com/universe/link/ - steam LINK 4) http://store.steampowered.com/universe/machines/ - steam MACHINE 5) http://store.steampowered.com/universe/vr/ - steam VR SET
Pridať nový komentár
TOPlist