Jedna karta nahradí všetky

Nikto nemá rád peňaženku preplnenú kartami. Onedlho budete môcť namiesto všetkých nosiť jednu.

S týmto revolučným nápadom prišiel len 25 ročný Thiago David Olson, ktorý už na strednej škole pracoval na zostrojení jadrového reaktora.

Karta Stratos uvedená na trh v pondelok je nová karta, ktorá dokáže nahradiť všetky karty nachádzajúce sa vo vašej peňaženke. Je kompatibilná s pridruženou mobilnou aplikáciou prostredníctvom Bluetooth a viete ju použiť hocikde kde by ste to (ne)čakali, napríklad v bankomatoch, alebo na čerpacích staniciach. Na karte nájdete tri dotykové značky - vďaka nim môžete rýchlo prepínať medzi svojimi tromi obľúbenými resp. najčastejšie používanými kartami. Tie ostatné si môžete samozrejme zvoliť v aplikácii.

Zároveň môžete sledovať v aplikácii svoje výdavky. Spoločnosť sa snaží postupne pridávať ďalšie funkcie ako sú odporúčania na základe lokality, používanie virtuálnych kariet a podobne.

Ak má jedna karta takúto moc, automaticky prichádzajú otázky bezpečnosti. Kto by sa neobával straty tohto kúska plastu. Bezpečnosť karty funguje na základe jej blízkosti ku mobilnému telefónu – akonáhle sa mu karta vzdiali, po určitej dobe sa vypne a nemôže byť používaná kým sa k nemu znova nepriblíži.

Spoločnosť tiež tvrdí, že používa šifrovanie na úrovni bankového, a ukladá detaily vašich kariet do mobilu, kde sú chránené zadaním PINu alebo použitím dotykového Touch ID vo vašom zariadení.

Veľké plus karty Stratos oproti riešeniam ako Apple Pay alebo Samsung Pay je skutočnosť, že ju môžu akceptovať všetci obchodníci v USA, pretože používa technológiu, ktorá existuje. Karta totiž komunikuje pomocou klasického magnetického prúžku. Čiže okrem klasických kreditných a debetných kariet to môžu byť vernostné karty alebo rôzne darčekové karty.

Kúpa karty Stratos nie je jednorazová; od zákazníka požaduje ročné členstvo vo výške 95 dolárov na rok, alebo 145 dolárov na dva roky. Zatiaľ je Stratos k dispozícii len v USA, ale použiteľná bude hocikde, kde akceptujú karty s magnetickým prúžkom. Karta prichádza vo viacerých farbách, je tiež vodeodolná, dodržiava ISO štandardy - je ohybná, odolná proti odretiu atď.

Spoločnosť verí, že karta má šancu stať sa ďalším míľnikom vo svete bezhotovostných platieb, karty sú zatiaľ dostupné len v USA a dodávať sa začnú v apríli.

Zdroj: thenextweb

Komentáre (2)
maladaptiv
Objavenie teplej vody. Ale hlavne členstvo za 95 dolárov? To budem mať radšej viac kariet zadarmo...
Frenkie
Toto mi pride zaujimave tak pre Amikov , ty maju 10 kreditiek s ktorymi splacaju vzdy tu predoslu. Nasinec ma tak 2 karty ktore pouziva a to mi nepride taky velky problem. A tiez ako uz bolo spomenute 95 dolarov ... hah
Pridať nový komentár
TOPlist