IKEA nábytok vám už čoskoro bezdrôtovo nabije smartfón

 
Švédsky výrobca nábytku bude predávať lampy a stoličky, s ktorými si bezdrôtovo dobijete smartfóny a tablety.

Bezdrôtové nabíjanie už nejakú dobu umožňujú niektoré tablety a smartfóny. Aj v budúcnosti sa očakáva, že stále viac elektronických zariadení bude podporovať nabíjanie bez káblov. Tento trend vycítil aj najväčší predajca nábytku, spoločnosť IKEA a predstavila preto novú sériu nábytku, ktorá v sebe obsahuje modul pre bezdrôtové nabíjanie.
 
 
Schopnosťou bezdrôtovo nabíjať smartfón nebude disponovať každý druh nábytku, ale iba vybrané stolíky, lampy a 2 nočné stolíky. Zákazník však bude mať možnosť zakúpiť si samostatnú podložku s podporou bezdrôtového nabíjania, ktorú môže pridať do zostavy nábytku.
 
 
Bezdrôtové nabíjanie trpí jedným problém, ktorým je existencia 2 nekompatibilných štandardov. Tými sú Qi a PMA. Nový IKEA nábytok disponuje Qi štandardom, ktorý momentálne zaberá väčšinu trhu a je tak pravdepodobné, že váš smartfón bude s nábytkom kompatibilný. Taký Galaxy S6/S6 Edge podporuje oba štandardy a tento trend budú možno nasledovať aj ostatní výrobcovia smartfónov.
 
 
Lampy a nočné stolíky s funkciou bezdrôtového nabíjania budú dostupné v IKEA obchodoch v Európe a Severnej Amerike od polovice apríla. Ceny budú začínať na 30€. Neskôr príde na radu celosvetové uvedenie.
 
Zdroj: engadget
 
Pridať nový komentár
TOPlist