MWC 2015: SanDisk predstavil 200GB microSDXC kartu pre smartfóny

 
Spoločnosť SanDisk predstavila microSD kartu s doteraz najvyššou kapacitou 200GB.

Celý názov pamäťovej karty je SanDIsk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition. S kapacitou 200GB sa radí na prvé miesto v segmente pamäťových kariet pre mobilné zariadenia. Doteraz najvyššiu kapacitu mali karty so 128GB miesta, ktoré ste mohli využiť v HTC One (M8), LG G3, Samsung Galaxy S5 alebo Microsoft Lumia 535.
 
 
200GB miesta navyše sa v smartfónoch určite zíde. V nových Samsung smartfónoch Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge kartu však napríklad nevyužijete nakoľko tieto smartfóny nedisponujú microSD slotom. Dosiahnuť kapacitu 200GB sa SanDisku podarilo vylepšením technológie, ktorú využíva pri výrobe 128GB kariet. SanDisk pozmenil návrh a produkciu tak, aby bolo možné vtesnať viac bitov na die.
 
Karta dosahuje rýchlosť 90MB/s vďaka čomu potrvá presun 1200 fotiek iba minútu a karta pojme asi 20 hodín videa vo FullHD rozlíšení. Viceprezident SanDisk-u, Christopher Chute poznamenal, že v súčasnosti je až 70% fotiek zhotovených smartfónmi a tabletmi. V roku 2019 by toto číslo malo stúpnuť na 90% takže okrem vstavených úložísk budú užívatelia potrebovať zrejme aj pamäťové karty.
 
Nová microSDXC karta SanDisk bude celosvetovo uvedená na trh v druhom kvartáli. Ľudovú cenu neočakávajte, karta sa začne predávať s cenou $399,99. Poteší však 10-ročná záruka a odolnosť voči vode, röntgenovému žiareniu, vysokým či nízkym teplotám a pôsobeniu magnetov.
 
Zdroj: phonearena
 
Komentáre (2)
Pjetro de
200 GB na nechte malicka a hrubke 1 mm? Tym padom aj dnes su technicky mozne aj 20 TB 2,5-palcove SSDcka (jedna firma oznamila 3 TB a nasledne aj 5 TB 2,5-palcove SSDcka), ktore maju mnoho-10-nasobne vacsi objem ako mikroSD karta :) Ale kto by kupoval SSDcko za 5-7 tisic € ze ano ...
neznámy človek
zo zapisom 90mb/s...
Pridať nový komentár
TOPlist