Apple poškuľuje po trhu virtuálnej reality

Spoločnosť Apple hľadá zamestnancov na pozície súvisiace s virtuálnou realitou.

Toto nie je prvý krát čo Apple hľadá ľudí so skúsenosťami s virtuálnou realitou. Už minulý rok spoločnosť hľadala softvérových inžinierov, ktorí mali skúsenosti v oblasti virtuálnej reality počítačových hier. Tí by mali pracovať na jej ďalšom vývoji. V súčasnosti prichádza do styku s virtuálnou realitou približne 60 miliónov ľudí.

Obrovský boom v tejto oblasti sa očakáva okolo roku 2018, kedy by sa počet používateľov mal zvýšiť na približne 200 miliónov. Apple nenecháva nič na náhodu, napokon, už teraz vlastní patent na headset virtuálnej reality, ktorý bude fungovať ako "okuliarový systém pre poskytnutie personalizovaného zážitku z prezerania médií“.

Nové pracovné pozície, ktoré Apple zverejnil tento týždeň sú Senior Display System Engineer („návrh systémov zobrazovania a vývoj súvisiaci s prostrediami virtuálnej reality“), Senior Display Software Engineer s účelom pomoci s grafickým softvérovým inžinierstvom pre prostredia virtuálnej reality, zároveň hľadá jednotlivcov, ktorí mali skúsenosť s motion capture systémami (systémy pre snímanie pohybu).

 

Zdroj: vr-zone

Pridať nový komentár
TOPlist